[]

kisisel ataleti nasil yeneriz?

Arkadaslar nolur kisisel gelisim kitabi onermeyin lakin yeteri kadar okunmus olup bir halta yaramamistir.

Siz nasil yendiniz? Kendi hayatlarinizdan kesitlerle aciklayin lutfen.


 
kendime hedef koyup, bu hedeflere yönelik ödül ve cezalar koyarak.

örneğin: bu ay toplam 20 saat yabancı dil çalışıcam. bu hedefi tutturursam kendime bir tane yeni ayakkabı alıcam, tutturamazsam bi hafta dışarı çıkmıycam. (salladım örneği)
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (18.01.14 14:23:41) 
Hayata dair Bir amacın olsun, ama senin istediğin bir şey. Atalet matalet kalmaz. Bir konuda uzmanlaşmaya çalış, işe yarar bir şey olması gerekmez, sadece istediğini bir şey olsun yeter. Öncelikle bu istediğin şeyi keşfetmen lazım.


  • orhan tv  (18.01.14 14:26:42) 
ataletin tümden gittiğine inanmıyorum ben. zaman zaman bastırılıyor zaman zaman nüksediyor. bastırıldığı dönemleri uzun tutmak lazım öncelikle. nüksettiği dönemden de ancak başarısız olma korkusunu yenince çıkılıyor.


  • nwnd  (18.01.14 14:30:06) 
ödül-ceza sistemine asla katılmıyorum. Ayakkabıyı şimdi de alırsın ne alakası var ataletle falan. İstediğin şeyi istediğin için yaparsın. O şeyi yapmıyorsan belki de istemiyorsundur? Neden istediğine dair bir düşün bakalım, yaparsan ne olur mesela, neleri gerçekleştirirsin... Yapman gereken şeyi yapmak sende ne kadar heves uyandırıyor falan bunları düşün mesela.


  • blossom  (18.01.14 14:38:14) 
kostok, ben bizzat kendim atıl bir insanım. nakit akışım tıkanır, içime kapanırım, planladığım bir mesele ters teper mücadeleden düşerim. bir sorunum aşırı belirginleştiğinde, görmezden gelemeyecek kadar sıkıntı yarattığında diğer bütün ufak tefek dertlerin içinde boğulurum.

bunlarla ilgili sürekli bahane bulurum.

diğer insanların mal gibi rutin hayatlar yaşadığını, benim kendi kafama göre yaşamak istediğimden bu hallerde olduğumu düşünür, kendimi rahatlatırım.

eğer sende de bu sorunlar varsa, bunlar genetik abicm. mümkünse çocuk yapma. bana anamdan bulaştı bunlar. aynı huylar onda da var. obsesif kompülsif bozukluk falan diyorlar.
  • tek millet tek dil tek yuzuk  (18.01.14 14:42:33) 
@blossom

Bende katilmiyorum ceza/odul meselesine. Ama bir fikir oldugu icin saygi duymak lazim
  • hain kostokk  (18.01.14 14:52:15) 
kış aylarında az biraz atalete göz yummak lazım. sonuçta hava falan da güzel değil ki atasın kendini dışarı.

atalet yüzünden yapmanız gereken şeyi yapamadığınız zaman, en sevdiğiniz şeyi 1-2 saat yapmayı deneyin. örneğin kitap okumak, oyun oynamak ya da sallıyorum yürüyüp müzik dinlemek. bunlar için ataleti kırmak, daha zor ve yorucu olacağı ve hatta sevilmeyecek bir şey için kırmaya göre çok daha kolay.
  • saygilarefendim  (18.01.14 22:15:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.