[]

İngilizce ile alakalı bir soru

"Deal with" kalıbı müşteri ile ilgilenmek anlamında kullanılabilir mi? Yani örneğin bir mağazaya girdiğinizde sizinle ilgilenilmesi için "could you deal with me?" demeniz İngilizce açısından nasıl olur? İddia konusudur. Teşekkürler.




 
merhaba. deal with it "koydum lafı haydi bununla uğraş, yiyorsa bana geri cevap ver" gibi bir anlam ifade ettiriyor bana. "may/could/can you help me" may i ask your help sanki daha bir olur gibi.


  • libertine  (18.01.14 00:29:18) 
Deal zorlu bir durumla basa cikmadir.


  • bilan  (18.01.14 00:30:10) 
tureng.com

buraya bakilirsa olur gibi.
  • groove salad  (18.01.14 00:30:51 ~ 00:33:38) 
olmaz.

"ben çok sorunlu bir müşteriyim, hadi sıkıysa benimle uğraşın" anlamı verir. kendinle ilgilenilmesini istiyorsan "would you help me" kullanabilirsin.
  • lesmiserables  (18.01.14 00:32:28) 
rica ederken olmaz. abes kaçıyor.


  • ermanen  (18.01.14 00:35:35) 
Lesmiserables'in dediği doğru


  • compadrito  (18.01.14 00:47:28) 
öyle kullanana hiç rastlamadım, bence de atarlı olur.


  • kül  (18.01.14 00:53:05) 
Deal with biraz kustah bir soylem dur, yeri geldiginde ugras dur, yeri geldiginde yersen, yeri geldiginde sen ne dersen de anlaminda kullanilabilir. Kisaca uygun degildir senin dedigin seklinde kullanmak.


  • naughtyfisherman  (18.01.14 01:02:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.