[]

3 yaşındaki çocukta konuşmama problemi?

Merhaba arkadaşlar;

Kuzenimin 3 yaşındaki oğlu şimdiye kadar konuşma konusunda herhangi bir probleme sahip değildi. Bugün öğrendiğime göre ise şu an hiç konuşmuyormuş, istediği şeyi parmağıyla göstererek, anlamsız sesler çıkararak almaya çalışıyormuş. Yapılmadığı takdirde ise ağlamaya başlıyormuş ve huysuzluk dozajı nasıl davranırlarsa davransınlar gitgide artıyormuş.

Karı-koca çok çaresizler, psikoloğa götürmelerini önerdim ancak daha öncesinden böyle bir tecrübeleri olmadığı için ne yapacaklarını bilemez durumdalar. Daha öncesinde böyle bir durumla karşılaşanlar yardımcı olabilir mi? Ankara'da bu tarz durumlar üzerine çalışma yapmış bir psikolog önerisi de çok sevindirir beni. Teşekkürler şimdiden.

 
aklima bisey geldi okurken onu paylasayim ne kadar alakali bilmiyorum, yasi 3'ten buyuk bir cocugun ortamdaki bir 'bebegi' kiskanarak uzun sure isaret diliyle simarik simarik takildigina sahit oldum. ha 3 yasindaki cocugun boyle bi simariklik yapabilme istegi olur mu onu kestiremedim iste.


  • Golgi  (18.01.14 00:14:34) 
Dönen şeylere ilgisinin olup olmadığını(çalışan çamaşır makinesi vs. gibi) sormuştum ama olmadığını söylediler. Yine de dediğiniz gibi olabilir sanırım. Anlayamadığım, herşey normal giderken bir anda böyle bir problemin ortaya çıkması.


  • sevgikusunkanadinda  (18.01.14 00:16:20) 
@golgi, bulunduğu ortamda en küçük arkadaş kendisi :) o yüzden kıskanma durumu olmayabilir, anne sürekli kendisinin yanında zaten, üstüne üstlük tek çocuk.


  • sevgikusunkanadinda  (18.01.14 00:21:11) 
Daha once normal konusan ve davranan bir cocuk 3 yasinda bir anda otistik olamaz. Ya daha once normal davranmiyordu ya da bu secenegi eliyoruz.

Destek almak en dogru secim. Fakat o noktaya kadar on hazirik olarak cocugun hayatinda gerceklesen ani bir degisim var mi? Ailede sorunlar var mi? Cocuk sosyal mi yoksa sadece anne ve babasi ile mibirlikte. Bu detaylari dusunsunler.
  • bilan  (18.01.14 00:35:21) 
"sus! senin yüzünden başım ağrıdı" tarzı konuşmasını suçlayıcı biçimde bi konuşma yapıldıysa ciddiye alıp konuşmasının kötü sonuçlar doğurduğunu düşünüyor olabilir. o yaşlardaki çocuklar yapıyor böyle şeyler.


  • r_u_h  (18.01.14 01:18:01) 
-Genelde sekerek mi yürüyor?
-Adıyla çağırınca tepki veriyor mu?
-Hiç mi konuşmuyor, heyecanlanınca vs. ağzından çıkan belli başlı kelimeler yok mu?
  • trixi  (18.01.14 08:49:00) 
@trixi, bu aralar çeşitli periyotlar halinde oluyormuş bu durum. Bir gün yarım saat, ertesi gün 11 saat gibi. Ama hala net bir teşhis konmuş değil. Yürüyüşü konusunda bir anormallik yokmuş.

Bir doktor, durumun duyma probleminden de kaynaklanabileceğini söylemiş. Yakın zamanda önce KBB'ye, sonrasında da çocuk psikiyatrisine görünecek çocuk.
  • sevgikusunkanadinda  (25.01.14 13:01:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.