[]

Maaş sorusu

27 yasında alanında master yapmış bir mühendisle
24 yasında yeni mezun bir mühendis için;

-aynı ilana cagrılsalar maaş teklifi farklı olur mu? kurumsal bir firmadan bahsediyoruz.
-tecrübe ikisinde de aynı. yok denecek kadar az. aynı kişiden bahsediyoruz.


master yurdısından olsa?

 
Birebir aynı olduğu durumlara şahidim. Önemli olan yapacağı iş, yapacağı işin o 'master'ı gerektirmesi. O qualification'lar direkt maaşı değil, işe girip girememe şansını değiştirir, master'ı olan adam tercih edildi ama aynı maaş aralığı tavsiye edildi mesela, sonuçta yine karlısın.


  • roket adam  (17.01.14 23:02:35 ~ 23:05:08) 
tecrübe yoksa cok fark etmez ayrica bitirilen üni.ler de önemli


  • Mügüs  (17.01.14 23:02:56) 
üniversite, beceriklilik, tecrübe ve iş bilirlik önemli.


  • efrasiyab87  (17.01.14 23:04:36) 
ikisi de ayni isi yapacaksa/yapabilecekse maas farki falan olmaz, mulakatta iki taraftan biri buyu yapmazsa.


  • Golgi  (17.01.14 23:12:10) 
aynı pozisyonda maaşlar aşağı yukarı aynıdır.
4 dil bilen* 35 yaşındaki iş arkadaşımla aramda çok az bir maaş farkı var.

  • japon askeri  (17.01.14 23:38:56) 
İlan aynıysa maaş teklifi de aynı olur. İşveren için neler yaptığınızdan çok onların işine ne kadar yarayacağınız önemlidir. Hele kurumsal firmalarda maaş baremi bulunduğunuz pozisyona göre olur. Lisans mezunu olup aynı şirkette şef pozisyonunda biri, doktora mezunu olup iş hayatına yeni başlamış birinden fazla alabilir.


  • bazilika  (18.01.14 00:04:56) 
bu işler kendini pazarlamakla alakalı biraz. sonuçta nitelikler açısından sıkıntı yoksa sizin maaş talebinize göre bir teklif sunulur size..


  • temir  (18.01.14 00:15:56) 
Kurumsal firmada kisiye degil pozisyona maas verilir. Fakat bu maas araliklidir yani 3000 ila 3500 diyelim. Senin ozelliklerin daha iyiyse ve 3500 sana verirler ama istemezsen vermezler tabi :).


  • bilan  (18.01.14 00:45:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.