[]

Bardakta 1 gün beklemiş su

içersek ne oluyordu?

tozlu bir tat geliyor mesela. başka bişey olur mu?

bi de neden baloncuklar oluşuyor içinde?

 
şimdi su buharlaşıyor. ama yapışıp kalıyor cama.

bi de toprak testide bekletirsen taş devri diyeti oluyo
  • vfgerty  (17.01.14 16:38:00) 
nothing happens.

vfgert; stand up yapsana.
  • slevinkelevra  (17.01.14 16:42:26) 
içince birşey olacağını zannetmiyorum. olması için pek bir sebep yok. su bildiğiniz gibi inorganiktir. yani bozulmaz. elbette içme suyumuz saf h2o değil içinde katkılar var ama o katkılar da bir günde zararlı bir forma dönüşecek katkılar değildir. öyle birşey olsa evde damacanalarımızı da bir günde içip bitirmemiz gerekir hemen. su bekleyebilen bir madde yanı. hata günlerce belki haftalarca beklese de bir şey olmaz.

ama plastik kap içindeki su bir süreden sonra bayatlar. nasıl oluyor, bilimsel yanı ne bilmiyorum ama tadında bir bayatlık oluyor (su tatsızdır, demek ki içindeki katkılarda bir olay dönüyor)

ayrıca eğer suyu içinde bıraktığınız bardak kirli ve daha önceden başka organizmalara yataklık etmiş ise, su onların daha fazla üremelerini, çoğalmalarını sağlayabilir/hızlandırabilir. misal küf.

neden baloncuk oluşuyor. çünkü su şehir su temini hatlarından basınç ile evimize kadar ulaştırılıyor. bu basınç ortamdaki gazların suyun içinde çözünmesine sebep oluyor. yani bir bardak suyun içinde zaten belli bir oranda gaz var (çeşitli gazlar, genelde atmosferik gazlar). işte su bekledikçe bu gazlar da sudan kopup havaya harışmaya başlıyorlar. o baloncuklar da suyun o gazları tutmak için son çırpınışları.
  • harrage  (17.01.14 16:45:02 ~ 16:46:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.