[]

Ani bastıran uyku isteği

Arkadaşlar merhabalar,

Bu aralar anksiyeteyle bogustugumu bildirerek lafa gireyim.

Şimdi şöyle oluyor başlığın konusu olan sıkıntım: böyle ağrı desem degil, beyin "gidiklanmasi" gibi bir his, müteakip acayip uyku bastırması, neredeyse gözlerin devrilmesi, kafa karışıklığı.

Xanax etkisi diyeceğim, daha hem yeni başladım hem de yarım doz almanın üzerinden 6 küsür saat geçtikten sonra oldu bu. Üç beş gundtur zaten muzdaribim de bu kafa karisikligindan (örn. Algiladiginiz verilerin üstüste binmesi) ama bu ha uyudu ha uyuyacak hali yeni peydah oldu, baska bir organik sıkıntı mı var diye çekinmiyor değilim. (Agir bir sinuzit/faranjit kombinasyonunu atlatali 3-4 gün oluyor bu arada, doktor kontrolünde macrol mr ve flagyl kullandım)

Teşekkürler.

 
valla ben de ayni sorundan muzdaribim, 3 aydir prozac kullaniyorum, bi hafta once 40 mg ciktim ve hayatimda hic cekmedigim bir uyku problemi cekiyorum, resmen aksam 3e 4e kadar kendime gelemiyorum uyandiktan sonra, aksam da erkenden gozler kapaniyor. cozumu nedir bilen varsa sahane olur.


  • yonge and bloor  (17.01.14 15:17:10) 
Sizin nedir tam olarak yaşadığınız sıkıntı? (Prozac içme sebebinizi sormuyorum)


  • lefteyenine  (17.01.14 15:18:41) 
aa selam lefteyenine ^.^ bende de benzer uyuklama durumları oluyodu. başka şikayetlerimle beraber tahlil vs. yaptırdığımda hiçbi şey çıkmadı. eğer sen de bi dahiliyeciye göründükten sonra sorunun çıkmazsa basit çözümlerle geçirebilirsin. ilacın yan etkisi de olabilir. kafein tüketmek bi çözüm, özellikle kola falan.

uykunu iyi alamıyor, sağlıklı uyumuyor olabilirsin. sigara uyku kalitesini düşüren bir şey, içiyosan azaltmak işe yarar. anksiyeten depresyonun önünü açıyor ve halsiz hissettiğin için uykuya dalacak hissine kapılıyor olabilirsin. benim çözümüm erken yatmak veya uykumu aldığımı hissetmeden yataktan kalkmamak, bir de sabahtan itibaren kafein almak oldu. kahveyi o kadar sevmediğim için sürekli kola içiyorum :/
  • olivia ofrenda  (17.01.14 15:35:29) 
aaa olivia (hiç hatırlamaması ama bozuntuya vermemesi)

kafein, anksiyete sahibi kişilerde tüketimi mümkün mertebe azaltılması tavsiye edilen bir kimyasal, çünkü bir uyarıcı. anksiyeteli zaten fazla uyarılmış bir kafa.

ama nedense böyle tuhaf bir sekans yaşadım. hap atma saaatim gelmişti. kana karıştığı vakitlere doğru da kayboldu.

xanax tedavisine karar vermemdeki etmen, depresyonsuz halini yönetebiliyor olmamdı. ama geçmek bilmedi, geçmedikçe ağırlaştı, ağırlaştıkça da beraberinde depresif emâreler (çöküntü hali, halsizlik, konuşmama, eğlenememe falan) başgösterince psikiyatristimin xanax girişimine fit oldum. iyiyim şimdilik. sanırım anksiyeteyi sınırda yakaladık, depresyon eşlik etmek üzereyken yani. bahsettiklerim belki depresyon belirtileriydi, bilemiyorum, başka türlü anlamlandırabilen veya bilen varsa anlatsın.
  • lefteyenine  (17.01.14 18:36:01) 
benim de anksiyete bozuklugunun yaninda yillardir kurtulamadigim bir takintim vardi, ilaci kullanmaya basladiktan sonra da hersey sahane ilerledi. takintimdan kurtuldum. icimdeki hic gitmeyen ve canimi sikan gerginlik kayboldu, tam mutluyum superim derken simdi bu uyku olayi basladi. neyse ki is arama surecindeyim, yalnizca part time bir isle ugrasiyorum yoksa baya sikinti yasardim. gece 11de yatip 9da kalkiyorum mesela ama hala baygin gibiyim kendime gelene kadar saatler gecmesi lazim ve aksam uzeri dayanilmaz hale gelen bir uyku oluyor, oglen de 2-3 saat uyutuyor namussuz. sabah erken kalkip soguk dus alip uzerine iki tane super sert kahve icmeme ragmen birsey degismedi ama bildigim kadariyla boyle ilaclarin zaman zaman degisen yan etkileri oluyor, biraz bekleyip gecmesse bir kan testi yaptirmakta ve psikiyatriste tekrar danismakta fayda var. benim bir de super gercekci kabuslar basladi ama hepsi yakinda gecer diye umuyorum. size de gecmis olsun simdiden, merak etmeyin, hersey yoluna girer bence profesyonel yardim almaya basladiysaniz.


  • yonge and bloor  (19.01.14 21:29:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.