[]

Uçak bileti isimde eksik harf girme (thy)

Tripsta üzerinden uçak bileti aldım ama aldıktan hemen sonra adımda bir harf eksik bastığımı farkettim, serkan ise sekan gibi oldu yani. THY ile görüşmede uçmanız mümkün değil iade etmeniz gerekir gibi birşey söylemiş. Tripsta gibi aracı şirketin de benden kaynaklanan hata nedeniyle iade yapacağını hiç sanmıyorum. Yarın görüşücez onlarla.

Gerçekten hava alanında umursarlar mı bunu daha önce yaşayan var mı bu sorunu? Çok saçma bir durum, internette araştırınca 3 harfe kadar sorun yok bile diyorlar ben de sadece 1 harf eksik ayriyeten böyle bir durumda bileti bana da vermezlerse bana ayrılan koltuk boşuna gitmiş olacak mantıken saçmalık. Ne diyorsunuz?

Not: farkeder mi bilmiyorum almanya'dan türkiyeye gidiş-dönüş şeklinde bilet.

 
ismine yakın anlamsız olduysa sorun çıkmaz. başka bir isim olduysa çıkar.


  • insect  (17.01.14 03:33:42) 
sorun çıkmaz dediğin varsayım mı yapıyorsun yoksa bildiğinden mi söylüyorsun hocam bana kesin bilgi lazım :))


  • justinial  (17.01.14 03:37:53) 
yok salladım aslında ama olması gereken bu bence ashdfsahgFdsjkd


  • insect  (17.01.14 03:38:28) 
ya iyi de bu kadar uğraşmaya gerek yok. benzer durum rynair gibi dandik ve her yerden para kırmaya çalışan bir firmada denk geldi. aradım çağrı merkezini bak haberiniz olsun ya düzeltin ya da sorun etmeyin dedim. bir iki kontrol sorusu sordular. sonra problem çıkmadı.


  • jimjim  (17.01.14 08:36:29) 
bence sakince gidin. orda uyarırlarsa aa yanlışlık olmuş deyin. sorun çıkarmazlar bence ama çıkarırlarsa siz de olay çıkarın. pegasusta soyadı yerine ad, ada soyadı yazılmış biri olarak uçuşumda sıkıntı olmamıştı. bu duruma göre aslında ismim toptan yanlış ama gene de bir şey olmadı.
bir de online check in bence.

  • nzessia  (17.01.14 08:39:24) 
Çemkiri sells hacı. Yanlış cinsiyet, yanlış isim (gidecek kişi değişti son gün), yanlış havalanı vs. hepsini değiştirdim telefonda bağırıp çağırarak.

Örneğin bi firmanın sitesi üye girişi yapınca saçmalıyodu. ben doğru girdim geri ileri refresh derken öyle oldu, siteniz bozuk ayağına değiştirmiştim bi defasında.

Ara bir an evvel.
  • tzum_tzum  (17.01.14 09:04:18 ~ 09:04:41) 
İsmim ad1 ad2 soyad formatında. ad2 soyad şeklinde alınan biletle uçtum kimse tek kelime etmeden.


  • cakabo  (17.01.14 09:19:41) 
3 harfe kadar sorun olmaz, merak etmeyin. kural bu. isterseniz değişiklik de yapabilirsiniz. 3 harften fazlaysa uçamazsınız


  • granger  (17.01.14 10:14:43) 
Ic hatlarsa sıkıntı olmaz. Kem kum eden olursa bagir cagir cozerler.


  • bilan  (17.01.14 10:37:44) 
Ben de zamanında şöyle bir duyuru açmıştım. Oraya da bakabilirsiniz bir belki yardımcı olur:
www.eksiduyuru.com

  • bukade  (17.01.14 10:52:01) 
3 harf farklı olabilir. ben abimin biletini kullanmıştım bir keresinde, isimlerimiz arasında iki harf oynuyor :D


  • megafon  (17.01.14 11:25:47) 
teşekkürler, thy nın hem istanbuldaki hem düsseldorftaki ofisini arayıp bildirdim not düştük sorun olmaz diyorlar, umarım.


  • justinial  (17.01.14 12:51:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.