[]

cmd (command line sorusu) - teknik bilgisi olanlar gelin lütfen

şimdi bir exe dosyasi var diyelim.

bu exe dosyasi bir text dosyadaki listeye bişey yapıyor.
exe dosyası C'de duruyor diyelim.

çalışması için cmd satırında şunu yazmamız gerekiyor ve enter'a basacaz:
C:\dosya.exe liste.txt

yani herseyi tek satirda yazmamiz gerekiyor

ama mesela su sekilde de programlanabilir mi:

ben once exe'yi calistiracam sonra dosya ismini verecem

C:\dosya.exe yaz ve enter'a bas

sonra bana dosya ismini sorsun ve ben dosya ismini gireyim

C:\liste.txt


olur mu? ornek verebilir misiniz buna ?


karisik olduysa kusra bakmayin

 
dosya.exe ille de liste.txt yaratacağım diyorsa olacağını sanmıyorum. belki bir bat dosyası ile liste.txt oluştuktan sonra adını değiştirebilirsiniz.


  • excespeace  (16.01.14 23:54:33) 
exe dosyasının programlaması yapılırken kullanıcıdan input alacak şekilde programlandıysa olur. yoksa enter'a basıldığı anda exe çalışmaya başlıyacağından cmd ile başka satırda txt dosyasını gösteremezsin.


  • mytituaEd Yourvenom  (17.01.14 00:11:33 ~ 00:13:43) 
exe dosyasının kaynak kodları elinde yoksa yani kodlarında değişiklik yapıp yeniden derleme imkanın yoksa söylediğin şeyi yapmak mümkün değil. senin anlattığına göre exe dosyası parametre ile alıyor input'u o zaman parametre şeklinde göndermek gerek.

örnek verdiğin şekilde çalıştıktan sonra input almasını istiyorsan mytituaEd'in dediği gibi exe dosyası kullanıcıdan input alacak şekilde programlanması gerek.
  • disfori  (17.01.14 00:30:03 ~ 00:30:51) 
exe dosyasının parametre kabul eder şekilde programlanması gerekiyor.

Sonrasında exeyi çalıştırırken C:/dosya.exe "liste.txt" veya C:\dosya.exe "C:\liste.txt" tarzında parametre verebilirsin.

Bknz Google : form main arg[]
  • KalkuLeytir  (17.01.14 08:13:27) 
@KalkuLeytir

benim sorudan anladığım kadarıyla exe dosyası zaten parametre kabul eder şekilde programlanmış. "bunu değiştirebilir miyiz parametre şeklinde değil de çalıştıktan sonra kullanıcıya sorması şeklinde yapabilir miyiz" diye sormuş.
  • disfori  (17.01.14 18:04:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.