[]

sizce güç kaynağı mı yanmıştır, ekran kartı mı

hafta sonu evde değildim, misafir gelmiş, bilgisayarı açmış. 5 dk sonra da bilgisayar kendi kendine kapanmış ve bir yanık kokusu gelmiş. ekran kartının güç kablosunu çektiğimde bilgisayar açılıyor. normal ışıkları yanıyor, ama tabii ekran kartı çalışmadığı için ekrana bir yazı geliyor mu bilemiyorum. bilgisayar açıldıktan biraz sonra klavyeden windows tuşu+ yukarı ok +enter ile görmeden bilgisayarı kapatabiliyorum. bu da bilgisayarın normal bir şekilde açıldığını gösteriyor.
ekran kartının güç kablosunu taktığımda ise bilgisayar hiç açılmıyor. araba teklemesi gibi cpu nun fan ı bir tur dönüyor ama o kadar. ekran kartını deneyebileceğim başka bir bilgisayar da yok.
sorun sizce hangisinde


edit: ekran kartı yanmış.

 
Ekran kartında olduğunu sanmıyorum, sorun monitörde gibi duruyor. Ekran kartında sorun olsaydı bios uyarı mesajı verirdi.


  • ataturkiye  (10.05.09 17:02:01) 
bilgisayarim hic acilmiyor diyor.

bence ekran kartinda bir sorun var. bi takip cikarmayi deneyin bakalim, ekran kartini ne olacak.

bi de ekran kartinin fani filan varsa bi kontrol edin donuyor mu diye... sanki yanik kokusu 'cpu frit'e isaret etmekte...

ama beri taraftan guc unitesi de olabilir sorun, sonucta yeterli guc saglayamiyor olabilir dusundugunuz gibi.

bden sizin yerinizde olsam, buram buram koklardim ekran karti ile guc kaynagini.
  • yirtik foto  (10.05.09 17:20:19) 
aynisi basima gelmis biri olarak

sorun %90 ekran kartında
  • cnonefb  (10.05.09 17:41:15) 
ekranda görüntü yok iken yaptığın "windows tuşu" kombinasyonu aslında windows değilde bios'un post ekranı olabilir, ya da şöyle bir ihtimal var, anakart üzerinde onboard bir ekran kartı var ise sen ekran kartını çıkarınca o çalışıyor olabilir. Eğer kasanın arkasında başka bir vga çıkışı (genelde mavi delikli) var ise monitörünü oraya takıp sistemin açılıp açılmadığını anla, zira eğer ekran kartı sorunlu ise zaten bios ekranını geçmez yani senini windowsu kapatma gibi bir şansın olmaz, ve ekran kartını çıkarınca çalışıyor ise ekran kartındadır sorun yoksa güç kaynağı olsa sistem açılmaz ya da açılıp kendi kendine kapanır.


  • edip  (10.05.09 17:48:49) 
benzer sorunla karsilasmistim bir kac hafta once, bende pc yi acinca fanlar calisiyordu ve kasa dugmesindeki isik yaniyordu, sistem acilmiyordu. sizinki gibi degildi, kapatmak icin dugmeye uzun basmam yada guc kaynagindaki dugmeyi kullanmam gerekiyordu. once sorun ekran karti sandim(pc olayindan pek anlamam) monitor stand by konumunda gibi davraninca, elimde pc dekinin aynisi bir ekran karti bir de guc kaynagi vardi. ekran kartini soktum yenisini taktim degisiklik olmadi, guc kaynagini degistirdim calisti. baska pc den sokup deneme sansiniz varsa deneyin bence siz de.


  • eick  (10.05.09 22:42:44) 
ekran kartında sorun var buyuk ıhtımal ama sunu dene cd rom un flopy ın guc kaynaklarını cek yanlızca ekran kartınınkını tak eger yıne aynı problemı yaparsa cd rom a taktıgın guc kaynagı kablosunu ekran akrtına takıp ekran kartını ıyıce oturt yıne olmazsa son care ekran kartının fanı varya onun ustundekı kablosunu cıkar dene bunlardada aynı sonucu alırsan %100 ekran kartı gıttı demektır monıtor falan gıtmemıstır hıkaye


  • bugra222  (12.05.09 19:03:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.