[]

bizde böyle bir inanış var mı yahu?

yemek programı çeviriyorum, bu bölümde türkiye'ye geldiler. bir yandan yemek yapıp bir yandan da kültürümüzden konuşuyorlar. adam şöyle bir cümle kurdu: "türkler sofrada taze otlar bulundurmayı seviyor. taze otlar olduğu zaman meleklerin gelip sofraya oturacağına inanılıyor"

buradaki melek olayı bana feci sallama geldi. "besmelesiz oturursan yemeğini şeytan yer, doyamazsın" inanışını duymuştum ama buradaki gibi bir şey duyanınız var mı?


 
Meleklerin gelmesini geçtim, sofrada taze ota bu kadar düşkün olduğumuzu bile yeni duyuyorum. Salata severiz sevmesine de, özellikle taze ot falan...


  • saatgeceninonikisi  (16.01.14 19:59:17) 
kebapçıda roka falan gelir ya onu diyor bence :) fakat melek demesi bana hristiyanlıktaki melek anlayışını çağrıştırdı, bir türlü mantığa oturtamadım.


  • kül  (16.01.14 20:07:19) 
yok tabii ki evet roka maydanoz falan taze taze konur hemen bahçeden koparılıp ama melek olayı uydurma.


  • yue  (16.01.14 20:11:11) 
kuzukulağı :)


  • kakao  (16.01.14 20:15:22) 
Kuzu kulagi, roka, yesil sogan, maydonoz, tere... Baska aklima gelmedi. Bence de sallamasyon, karnini zor doyuran bir kulturden geldik, oyle taze ot, melek hikayesi palavra. Bir kere kisin taze otu nereden bulacaklar anadoluda?


  • comptrol  (16.01.14 20:19:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.