[]

yeşil pasaport-part time stajyer?

arkadaşlar benim de bir sorum olacak bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

öğrenciyim yeşil pasaportum 2015 aralık a kadar uzatıldı. martta almanyaya tatil için bilet aldım. ancak bu ay bir şirkette part time stajyer olarak işe başladm. sigorta yapacaklar. pasaportum yanıyor mu? yani iptal oursa da yenilediğimde mi ortaya çıkacak yoksa bu pasaport iptal olmuş diye havaalanından dönme ihtimalim var mı?


 
sigorta yapmazlarsa bir şey olmaz. sigorta yapmamalarını söyleyin, yoksa pasaportunuz gider.


  • it's just a cigarette  (16.01.14 15:25:35) 
yaptılar sigortamı.

havaalanndan geri mi gönderirler?
  • merkezefendi  (16.01.14 15:26:54) 
stajyer sigortası etkilemiyor diye biliyorum ben ama, yine de bi sor onu bence onu babanın çalıştığı kuruma.


  • klassno  (16.01.14 15:30:24) 
sigorta yapıldıysa sıkıntı. geri gönderirler, geçerliliği geçmiş olduğu için kimin üzerinden aldıysan pasaportu, o kişiye idari soruşturma açılır. emniyetin dediği bu.

edit: stajyer sigortasında bir fark var mı bilmiyorum.
  • letheavendangered  (16.01.14 15:31:54 ~ 15:32:29) 
@letheavendangered eksik biliyor.
hayır soru olmaz.
gerçekten stajyer sigortasıysa yaptıkları ve sadece sigorta giriini kapsıyorsa yani pirim ödenmeyecekse hayır sorun olmaz.
hayır ama düzenli/sürekli yarı zamanlı/pep stajyersen ve dolayısıyla sigortan sürekli devam edecekse sorun olur.

yani döndüğünde bir polis seni aradığında -aramaları muhtemelen- ve senin sigortan var görünüyor pasaportu neden hala kullanıyorsun dediklerinde senin "hayır ben stajyerdim, bakın bu da ispatı zaten şu anda da stajım bitmiş durumda" diyebilmen gerek.

tecrübe ettim, sorun olmadı.
  • jimjim  (16.01.14 15:41:54) 
@jimjim

stajın bitmesine 2 ay var fakat 1 ay sonra 1 haftalığına macaristan'a gitcem, havaalannda gidemezsin geri dön derler mi?
  • merkezefendi  (16.01.14 15:48:04) 
o arada sgk'nın sitesinden kontrol edebilirsin pirim ödeyip ödemediklerini. stajyerlere, üniv.'de yarı zamanlı çalışan öğrencilere aynı çeşit : stajyer sigortası yapıyorlar. eğer öyleyse sorun olmaz.

ayrıca pasaport şube amirliği (netten tel.nu bulabilirsin) çok şaşılacak şekilde tel.lara cevap veriyor ve baya baya yardımcı oluyorlar. arayıp sorabilirsin.
  • jimjim  (16.01.14 15:50:44) 
kuvvetle muhtemel zorunlu staj ise sorun olmaz. zorunlu stajda yapılan sigortayla bilinen anlamdaki standart sigorta aynı şeyler değil. prim yatırma meselesi. yukarda bir arkadaş da bahsetmiş.


  • il padrino  (16.01.14 17:21:26 ~ 17:22:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.