[]

Yemek Konusunda Kendini Geliştirmek

Merhabalar;

Yemek konusunda amatör olarak da olsa kendimi geliştirmek, yeni şeyler yapmak istiyorum. Yemek yapmayı beceriyor ve seviyorum ama bir süre sonra aynı tatlardan dışarı çıkamadığımı hissettim.

Bunun için ne yapabilirim. MSA gibi pahalı olmadıkça bir kurs önerilerine de açığım.

Teşekkürler.

 
kurstan ziyade, dünya mutfaklarıyla ilgili tarifleri denemekle başlayabilirsin bence. ben imkanım olduğunda öyle şeyler deniyorum hep. tabii geleneksel türk mutfağına alışkın bir aileyle yaşamak bu eylem için pek uygun değil, ama fırsat buldukça yapıyorum.


  • letheavendangered  (16.01.14 12:57:18) 
yemek kitaplarındaki tarifleri deneyin. alışkın olduğunuz malzemelerle değişik tatlar yakalayabilirsiniz.

yemek dergisine (sofra ya da lezzet) abone olun. her hafta 1 tarif deneseniz bile epey vizyon verir. (ben 444dergi üzerinden abone oldum. eski sayı geliyor yani 1 ay gecikmeli alıyorum ama 5 lira, bir ay için verilemeyecek bedel değil)

pazar market gezin bol bol. yeni malzemelerle tanışın.
domates deyip geçmeyin; yeşil domates var, kiraz(cherry) domates var, pembe domates var, erik domates var, siyah domates, kurutulmuş domates var... (ilk aklıma gelenler)

ne kadar çok malzeme ile haşır neşir olursanız yemek yaparken o kadar bol seçeneğiniz ve değişik tadınız olur.

geçen gün yaptım; elimde biber, domates ve yumurta vardı ama yaptığım şey menemen değildi!

çünkü dondurulmuş 3 renkli biber ve kurutulmuş domates kullandım. yumurtayı çırpmadan ekledim. malzemeler menemen malzemesi ile aynı olmasına rağmen ortaya çıkan şey bambaşka lezzette ve görüntüde idi. afiyetle yedik :)
  • strawberry first  (16.01.14 13:05:46) 
amatör olarak ilgileneceksen kursa gitmek yerine bol bol yeni yemek tariflerine bak bence. yani ben öyle yapıyorum en azından. rick stein izle, bazı yörelere ait basit ama çok iyi yemek tarifleri var, hatta türkiye'ye gelip lahmacun öğrenip, onu da yapmıştı. izlemesi de zevkli hem, klasik yemek programı ruhsuzluğu yok pek. onun dışında her hafta kendi damak tadına uygun bir ülke, bölge, bir yer seç kendine, o yörenin ev yemeklerini yine o yörenin insanından alacağın tarife göre yapmaya çalış. birçok blog var etrafta. artık çoğu ekstra sos ya da malzeme bulunabiliyor istanbul'daysan eğer, sıkıntı olmuyor tariflerde.

bir de böyle bir site var, basit ve kendini geliştirebileceğin tarifler yazıyor. www.foodnetwork.com
  • tonoto  (16.01.14 13:08:26 ~ 13:09:14) 
GibsonRules sana anlatsın bu işin inceliklerini :)


  • rock n roll  (16.01.14 13:40:11) 
TV de yemek kanalları var, onları da bol bol seyredin


  • mea maxima culpa  (16.01.14 15:44:23) 
arada değişik cafe ve restaurantlarda her zaman yediğinizden değişik yemekler, değişik tadlar deneyebilirsiniz.


  • mea maxima culpa  (16.01.14 17:20:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.