[]

Yeşil yılan

İlkokul çağındaydım sanıyorum. Yazlık evimizin arka bahçesinde mahzen tarafında o vakitler bir yılan görmüştüm. Ömrümde hayvanat bahçelerindeki cam arkasında gördüklerim haricinde doğal yaşamda yılan görmüşlüğüm çok az. Su yılanı çok gördüm ama kara yılanını hayatımda biri yavru olmak üzere 3 tane canlı, bir tane ölü olmak suretiyle dört kere gördüm doğal yaşamda. Bu yüzden de çok belirginler dışında anlamam yılan türlerinden.

Ama bu gördüğüm çok değişikti. Çok büyük olmayan, (yani belki 1 metre anca vardır), ince değil ama kalın da değil, çimen gibi yemyeşil, kırmızıya çalan gözleri olan bir yılan görmüştüm. Bana artistlik yapmasını geçtim, zaten hareket halindeydi ve taşların arasında kaybolup gitti.

Nedir acaba bunun adı? Zehirli midir? Yıllar sonra bu takıldı kafama. Varsa bir görseli de çok güzel olur hatta. Yeşil dediğim iyice çimen yeşili gibi canlı bir yeşil. Daha pastel, sönük yeşil yılanlardan değildi. Birkaç tane hafif siyah gibi alacaları var mıydı hatırlamıyorum. Emin değilim ondan. Ama yeşili hafızamda kalan en belirgin şey.

 
giantspiders.com

şunlar anadolu tarantulası da. asyamaris'in duyurusunu böler gibi oldu ama. duyuruda yılanlardan anlayan varsa benim de danışacaklarım var bu arada:))
  • groundhog day  (16.01.14 04:04:58) 
ben biraz araştırdım da türkiye'deki yılanları yeşil olanına rastlayamadım. deiklerine uyan bir tür buldum ama o da ilk olarak 2011'de kamboçya,vietnam taraflarında görülmüş.

şöyle bir şey
www.google.com.tr
  • peh peh peh peh peh peh peeeh  (16.01.14 04:32:08) 
türünü, cinsini, adını sanını bilmem fakat, google'a yeşil yılan yazıp görsellerden karşına gelenler kadar açık yeşil olmasa da koyu yeşil bir çok yılan gördüm.(benekli falan değil, düz koyu yeşil) akdeniz bölgesinde sahilden 5km uzaklıkta, sulak olmayan bir tepede birkaç kez denk geldi ama gördüklerimden en büyüğünün boyu 1 metre bile değildi. hepsi de otların arasında serin bir yerde kıvrılmış şekilde duruyordu.


  • burty  (16.01.14 07:19:05) 
örümcek mevzusuna ben hiç dahil olamıyorum. ileri derecede fobim var. yazılanlardan bile çıldırdım. ama teşekkürler bilgiler için. :)linkteki yılana benziyordu ama o kadar kalın ve devasa bir şey görsem herhalde yılandan çok korkmuyor olsam da kaçardım yine. :) bu arada bu dediğim de 1 metre bile yoktur zaten. en fazla dedim yaklaşık boyutu verebilmek için.


  • asyamaris  (22.01.14 17:29:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.