[]

İtalyancayı ne kadar süre içinde hatim edebilirim

soru başlıkta




 
çok sıkı çalışmayla yeteneğin varsa 10-15 ay diyorum.
ikisinden biriyle 15-20 ay.
ikisi de yoksa daha uzun.
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (16.01.14 00:36:09) 
bir çok yabancı dile göre çok daha kolay yapısı olan, içinde çoğu cümlede soru eki bile barındırmayan, telaffuz itibariyle türklere çok yakın olan, (vurgu yerlerini dğeiştir, r'lere baskı yap tamam) bu güzide dili 6 ayda öğrenmeyeni dövüyorlarmış...


  • jeanluc  (16.01.14 02:50:37) 
italyancayı düzensiz ve abuk vurgularıyla 6 ayda öğrenebilirsen seni bizzat ben döverim. 6 ayda hiçbir dilde ustalaşılmaz. çılgıncasına, sürekli italyanlarla ve italyancayla muhatap olarak 10-15 ay içerisinde çok büyük aşama kaydedebilirsin. ama oturup rosetta stone'dan açlışarak 10 ayda italyanca hatim edilmez. yine önemli kısmını öğrenirsin, sorunsuz cayır cayır italyanca konuşursun belki ama "hatim etmek" çok başka bir olay.

vurgu olmasa 10 ayda allah olabilirdin bi ihtimal ama o vurgu... kuralı da yok, oturup ezberlicen. o çok kötü.
  • der meister  (16.01.14 03:10:20) 
italyanca kursuna gidersen 18 ayda c seviyesine gelirsin ama italyaya gidince yine apisip kalirsin bazen.
18 ay italyan kultur+6 ay italyada yasam diyorum ben de.

  • cedex  (16.01.14 07:20:31) 
Kisisel tecrubem;
1 kur konusma dersi de dahil 11 ay boyunca tum kurlari bitirmistim arada hizlandirilmis kurlar ve ayni anda iki farkli kura gitmek vs.(fransizca temelin olmasi cok yardimci oldu) Bu 11 ayin sonunda ev kiralamadan burokratik islere okul sinavina hepsini bir sekilde yapabilir durumdaydim.(ben ingilizceme guvenip yola cikmistim ama onlar ingilizce konusmayinca mecburen italyanca konusuluyor)
2-3 ay icinde yogun italyan temasiyla iyice acilmisti.

Su an diyaloga girdigim insanlar italyan zannediyorlar beni ama hatmettim mi, bence hala var kenarda kosede kalmis ufak tefek seyler.
  • nwnd  (16.01.14 07:26:24 ~ 07:33:06) 
6 ayda anca dili öğrenirsin. hatim etmek de senelerini alabilir. 5 senelik italyanca lise eğitimi almama ve italya'ya son 3 sene içinde yaklaşık 10 kez gitmeme rağmen her ilk gidişimde hala dilimin açılması 1-2 gün sürüyor. italyanların konuştuğu italyanca gerçekten zor. çok fazla eş-benzer anlamlı kelime, çok fazla deyim var ve günlük hayatta hepsi kullanılıyor. o yüzden eğitim sürecinde bolca kelime ezberlemen gerekebilir. grameri ispanyolca ve fransızcayla karşılaştırdığımda basit kalıyor. ayrıca hatim etmen için kesinlikle italyanların olduğu bir ortamda her gün italyanca konuşmalısın orası kesin. yaz da yaklaşıyor bence hazirana kadar çalışıp sonra 3 aylık bir kurs ayarlayabilirsin kendine italya'da.


  • gizemlikovboydankacankertenkele  (16.01.14 08:34:33 ~ 08:35:12) 
aslında italyanca olan filmleri anlasam yeterli olur


  • Sandman  (16.01.14 13:59:19) 
italyanca filmleri anlamak başta sıkıntılı olabilir özellikle güney'de geçen filmlerde aksanlar ve dialekt işin içine giriyor.
ancak italyancaya hakim olduktan sonra çözmeye başlıyor insan aksanı. dialekt ise apayrı bir dünya italyanlar bile anlamıyorlar eğer bilmiyorlarsa ancak educated guess dedikleri şey ile çıkarım yapılıyor, veya bir şekilde kulak dolgunluğunda öğrenilmiş olunuyor.
olmayacak iş değil ama öğrenme sürecinde kulağını italyancaya çok iyi alıştırmalısın, evet fransızca gibi yazılımı ve okunuşu arasında uçurumlar yok belki ama hız ve kelime yutma konusunda çok başarılılar. yanlarında kala kala türkçem bile motora bağladı benim.

eğer öğrenmek istiyorsan biran evel başla, italyanca müzik dinle bu süreçte ben anlamasam bile başta bildiğim hikayelerin italyancalarını dinliyordum mp3 olarak. temel 4 zamanı hallettin mi ufak ufak kelime öğrenmeye yüklenerek anlamaya başlarsın. seyrettikçe de kelime öğrendikçe de tabi bir taraftan çalışarak da gelişir.
  • nwnd  (16.01.14 14:09:56 ~ 14:10:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.