[]

amazondan amerika'ya kargolu

merhabalar,

amerikaya gidecek arkadaşın kalacağı yere kargolanacak şekilde, ben buradan kendi kartımla laptop+telefon sipariş vermek istiyorum.

sorun çıkar mı? ve bu vergi işi nasıl olur, sitede gözüken fiyatın üzerine mi vergi koyar yoksa o vergi dahil fiyat mı, dahilse ya da koyacaksa kısa süreli kalacak olan arkadaş çıkarken geri alabilir mi?

son olarak, bu amazonda aynı ürünün (misal lg g2) 500'den 700$'a kadar farklı fiyatları var, kullanıcı memnuniyeti yüksekse fiyatın düşüklüğünden kıllanmadan rahatça alabilir miyim?

bir aydınlatıverin nolur.

 
lg g2'nin tr fiyatı da aşağı yukarı abd fiyatına denk geliyor, bu pasaport kayıt muhabbetini de hesaba katarsan. soruya gelecek olursak, satıcıda "amazon fullfillment" ibaresi varsa, gözün kapalı al. onun haricinde kullanıcı ratingi +95 olanlarda da genelde sorun çıkmaz, yine de review'leri okumakta fayda var.


  • histercumani  (15.01.14 22:25:55) 
bonus: amerika'dan dönüşte tax refund yok diye biliyorum.


  • histercumani  (15.01.14 22:26:33) 
16gb'lık da fark az haklısınız ama 32 gb olanı burada 1600, orada 550$ civarı, yine ciddi bir fark var.

şimdi listedeki fiyat vergi eklenmiş hali mi oluyor, ve ben buradan ödeme yaparken "bu kart amerikada değil" diye sıkıntı çıkartmaz değil mi?
  • copadam  (15.01.14 22:30:55 ~ 22:31:12) 
ben hem amerika'da hem tr'de amazon'dan ve başka lokal dükkanlardan tr'den aldığım kredi kartımla alışveriş yaptım, sorun çıkmadı.

satıcı amazon ise ister yurtdışı, ister yurtiçi bir tax eklenmiyor, yurtdışına sipariş verirseniz ürünün muhteviyatına göre ihracat/gümrük masrafları siparişe eklenir sadece. check out kısmına kadar gelirseniz orada ne son ne ödeyeceğinizi net olarak görebilirsiniz. satıcının amazon olmadığı ürünleri almadığım için fikir beyan edemiyorum tax eklenmiş midir, eklenmemiş midir diye.
  • histercumani  (15.01.14 22:43:16) 
histercumani hakli, abd donusunde tax return yok cunku her eyaletin farkli vergi uygulamasi oldugundan havalanlarinda geri odemeyi yapmiyorlar. ama vergi zaten elektornikte %5-7 gibi dusuk bir rakam.


  • halanne  (15.01.14 22:56:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.