[]

html-php-java script-netbean???

bana çok basit bir şekilde şu dördü arasındaki ilişkiyi anlatabilcek olan var mı?bir website oluşturma aşamasında bu 4ünün yeri ne tam olarak?




 
bilgi seviyenizi bilmediğim için özetliyim, html web sitelerinin size görünen kısmıdır, html ile admin paneli ya da yönetim paneli olmayan görsel siteler hazırlayabilirsiniz, php java .net.... bunlar sitenin arka paneli ile yapılacak işlemlerin yazılabileceği kodlardır, örnekle wordress php ile yazılmış bir scripttir, yazı ekleme resim ekleme vb işlemleri admin panelinden yaparsınız, sitenize girenler html ile tasarlanmış siteyi görürler.


  • exbono  (15.01.14 21:53:43) 
statik olmayan, dinamik içerik barındıran (twitter, facebook, ekşiduyuru vs..) bir web sitesini ziyaret ettiğinde sitenin bilgilerini saklayan server'da çalışan yazılım (php, python, java vs..) sana bilgileri derleyip kullandığın browser'da gösterilecek html kodu olarak yollar. html ise browser'a bak burası başlık, burası bir link, burası paragraf şeklinde bilgi verir ve düzgün şekilde görüntülenmesini sağlar. Javascript safyayı manipule etmeni sağlar. mesela kayar menu, uyarı pencereleri, resimlere tılklayınca bir pencere içinde açılmasını gibi etkileşimleri sağlar. netbeans ise bir text editor, kodlarını bu programda yazarsın.


  • mytituaEd Yourvenom  (15.01.14 22:00:43) 
iyiki adam çok basit demiş öyle bi anlatmışsınız ki benim kafa bile gitti.
bak birader.
html bu işin A-B-C sidir. bunu bilmeyen adam webmaster o-la-maz!
php ise html tabanını kullanan ama html'nin içine gömülmüş bir dildir. Daha zengin kod yelpazesi vardır. linux tabanlı hostlar içindir, rakibi win tabanlı ASP'dir.
Java script ise yukarıdaki dillerle yapılamayan, kabaca animasyon ve ya fonksiyon işlerini üstlenir. son dönemde js'nin işini CSS almıştır.
netbean nedir abi onu sktir et, notepad++ candır.
  • FT5  (16.01.14 01:31:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.