[]

Fifa 14 Ultimate Team Cahiline Bilgiler?

ben ilk kez böyle UT olayına girdim. başta, falcaoyu seçince toulouse geldi. ben bunla oynamam lan falan dedim ve sildim. sonra alba'yı seçince de borrussia münich gibi uyduruk(ya da bilmediğim) bir takım geldi. niye böyle oldu?

oyuncularım genelde 60 düzeyinde. bağlantıları da genelde kırmızı yeşil yapamadım bir türlü. benim amacım ne şimdi. single match ile maç falan yaptım ancak benim takımın gelişmesi için lige falan mı girmem lazım?

daha iyi bir takım seçemiyor muyum? takım değiştirmenin sınırı nedir?

ben bu UT olayını nerden öğrenebilirim?

UT'de makinaya karşı oynamıyor muyum hiç? daima online karşılıklı mı oynuyorum? lig yükselme gerçek şahıslar arasında olan bir şey mi?

 
Öncelikle ultimate team modunda sana gerçekte olan bir takım verilmiyor. Şansıma Barcelona gelir belki diye düşünme hani. Kendi takımını kuruyorsun. Borrussia münich, toulouse dediklerinde oyun senin için takım adı uydurmuş. Bunu değiştirebilirsin ki kendi takımını kurduğuna göre değiştirmen mantıklı. Benimki Balıkesirspor mesela.

Ultimate team'e girdiğinde oyun sana rastgele düşük ratingli oyunculardan kurulu bir takım veriyor. Bu noktadan sonra maç yaparak, turnuva kazanarak para kazanıyorsun. Bu parayı sonra oyuncu almak için kullanacaksın.

Oyunda 4 temel mod var. Offline lig, offline turnuva, online lig ve online turnuva. Online adı üzerinde başka oyunculara karşı oynama, offline ise bilgisayara karşı oynama. Bunlara katılırken dikkat et çünkü bazen belirli standartları sağlaman gerekiyor. Fransız 3 oyuncun olsun gibi.

İlk başlarda offline lige ağırlık ver. Online'daki oyuncuların kadroları senden çok daha üstün olabilir. Offline'de en azından 1-2 lig atlarsan kasanı doldurup oyuncu alabilirsin. Ayrıca offline'de karşılaşacağın rakiplerle oynarken zorluk seviyesi amatör ve semi-pro olacak. Takımın rezalet olsa bile kazanıyorsun.

Takımını kurarken bir şeye dikkat etmen lazım. O da chemistry. Takımına bakarken oyuncular arasında yeşil, turuncu ve kırmızı renkte çizgiler olduğunu göreceksin. Bu çizgileri ne kadar çok yeşil yaparsan takımın chemistry'si o kadar yükselir, takım da daha iyi oynar. Chemistry olayı şöyle işliyor. Aynı ligte oynuyorsa turuncu olur. Aynı ülkenin vatandaşı iseler turuncu olur. Hem aynı ligte oynuyorlar hem de aynı ülkenin vatandaşı iseler yeşil olur. Aynı takımda oynuyorlarsa yeşil olur. Bu değişkenlere göre takım kurulur. En popüler yöntem takımı sırf bir ülkeden veya bir ligten kurmak. Premier lig karması gibi.

Peki oyuncuları nasıl alıcaksın? Serbest borsa ekonomisi işliyor. Para verip paket alabilirsin. Paketlerden birçok ıvır vızır ile oyuncu çıkıyor. Yalnız başlarda sakın paket alma, tam bir israf. Bu çıkan oyuncuları ise millet markete koyuyor ve açık arttırma üsulu satılıyor. Eğer satmak istemezsen oyuncuyu oyuna satabiliyorsun(discard) Mesela "altın" oyuncuları 150 coine discard ediyorsun. Piyasayı belirlen tek dış etmen bu. Hiçbir altın oyuncuyu 150 coinden daha ucuza bulamazsın çünkü adam sana satacağına oyuna satar.

3 tip oyuncu tipi var. Altın, gümüş ve bronz. Oyuncuların ratinglerine göre farklı klasmanlarda yer alıyorlar. Bunun çok bir olayı yok, sen tüm takımı altın yapmaya bak. Mesela bir oyuncunun altın olması için ratingi 75 ve üzeri olması lazım. 65-74 arasında gümüş oluyor. Sırf bu nedenden dolayı 75lik altın bir oyuncu çok ucuza satılırken, 74lik gümüş bir oyuncu klasmanının en üstünde olduğu için pahalıdır.

En başta çok karışık gelebilir ama biraz oynadıktan sonra kavrarsın. Anlamadığın bir şey olursa sor, yardımcı olurum.

Bir de head-to-head'in aksine oyun online'da karşına senin seviyende getirmeyecek. Tamamen şans.
  • hayley williams ile evlenecek genc  (15.01.14 22:04:42 ~ 16.01.14 00:04:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.