[]

Erasmus-var mi boyle bisey?

Arkadaslar tek bildigim dil ingilizce.Ama Erasmusa da buyuk bir ulkeye gitmek istiyorum Ingiltere,ispanya,italya,fransa,almanya gibi.Ingiltere de toefl vs. istiyor yani bana diger secenekler kaliyor.Acaba bu kastettigim buyuk ulkelerde ingilizce egitimin oldugu(kendi dillerini istemeyen almanca,fransizca gibi) okullar var midir? Onlarla anlasma yapip gitmek ne kadar mantikli olabilir ? Ne dusunursunuz bu konuda??




 
Var tabii, üniversitenin genel eğitim dili x olsa da ingilizce veriken dersler de oluyor, onları tercih edebilirsin.


  • cakabo  (15.01.14 20:20:00) 
Bazı üniversitelerde oluyor, bazılarında olmuyor. Gidebileceğiniz seçeneklerdeki okulları inceleyebilirsiniz. Yüksek lisansın İngilizce olma olasılığı daha yüksek, lisans dersleri için olasılık biraz daha düşüyor. Ayrıca Fransa ve İspanya'da bazı üniversiteler, ilgili dili bildiğine dair belge isteyebiliyorlar. Bazen bu belge o dönem giden kimseden çıkmıyor, puanı yüksek olan o ülkedeki okulu kazanıyor ve sonra dersler anlamadığı dilde olduğundan not ortalaması pike yapmış şekilde geri dönüyor. Bazen dersler olduğunda 30 ECTS dolmayabiliyor. O yüzden okulları yazmadan önce inceleyin.


  • aychovsky  (15.01.14 20:22:23 ~ 20:23:12) 
1.öncelikle İngilizce bilmenize rağmen neden İngiltere'nin toefl istemesinin sorun olduğunu anlamadım.
2.Almanya'da İngilizce eğitim veren çeşitli okullar var, bu tip okulla anlaşması var mı okulunuzun diye bilgi vermiyorlar mı? erasmus'a gitmedim fakat bunun bir koordinatörü falan yok mu ya hu.

  • sanal hayvan  (15.01.14 20:22:33) 
aynı durumu bende yaşadım ve ben sırf bu dil olayı yüzünden gidemedim benim kazandığım avusturyadaki leoben üniversitesinde eğitim dili almancaydı ve hangi derslerin ingilzce verildiğine dair herhangi bir bilgi verilmediği için gidemedim(yani okulu uzatmak yemedi).
bununla beraber polonya ve ispanyaya giden arkadaşlarımda eğitim dilinin ingilizce olmadığını hatta tek kelime ingilizce öğrenemeden geldiklerini söylediler(akademik ingilizce) yani giden ya lehçe öğrendi ya da ispanyolca. kimi giden öğrenemedi dili diye geri döndü aldığı hibeyi paşa paşa ödedi falan yani bunlar çok olan şeyler kimse söylemiyor ama dil olayı sıkıntıysa bence hiç bulaşma eğlenmek yerine zehir olmasın erasmus.
zaten erasmus ingiltere dışında gidildiği takdirde dil geliştirmek amacıyla katılacak bi program değil daha ziyade pratik üzerine faydası olur.
özetle şahsi tavsiyem bu konuyu detaylı irdelemeden gitme ya da fırsatın varsa ingiltereye git.
bu arada farklı ülkeler için kurs olacak falan diyorlar inanma bana dedikleri kursta 1 haftalıktı. yani 1 haftada birden ona kadar sayı saymak ve bir iki basit kelime dışında almanca bilmeyen şahsıma akademik düzeyde eğitim alacak kadar almanca öğreteceklerini iddia ettiler ama yemedi yine, belkide onlar beni fazla abarttı bilemiyorum neyse oku bunları da öyle karar ver.
  • bokmuhendisi  (15.01.14 20:32:30) 
İspanya için ayrıca bilgi vereyim. İspanya'da genel konuşulan dil Castellano'dur. (Bu bizim İspanyolca diye bildiğimiz dil) Bir de eyaletlerin kendi resmi dili vardır (Katalanca, Aragonez, Bask, Mayorkin, vb.) Bir ders oralılar için o eyaletin dilinde açılır; Erasmus ve başka ülke içi değişim programları ile gelenleerin Castellano bilmeleri beklenir. Yani, aynı ders iki dilde açık. Biri eyalet dili, diğeri Castellano. Sen "turistler ne yapacak" dersen şaşıra şaşıra "Nasıl yani, turistler Castellano bilmiyorlar mı" derler. Çünkü buranın en büyük göçü Latin Amerika'dandır. Zaten İngilizce derse kökünden karşılar, bazı büyük üniversitelerdeki yüksek lisans programları dışında İngilizce yoktur. Okuldaki öğrencilerin de çoğu en son lisede İngilizce görmüştür, birkaç eyalette ikinci dil olarak Fransızca yaygındır. Öğrenciler falan da kendi hobileri değilse, akademik kasmayacaklarsa, ESN veya parti insanı değilse İngilizceye hiç bulaşmaz. İngilizce bilen insan Madrid ve Barcelona dışında zor bulunur.


  • aychovsky  (15.01.14 20:53:04 ~ 20:55:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.