[]

Oyun laptop'u almaya değer mi?

geçen benim laptop'ta "metro 2033" oynamıştım. bazı yerlerde dondu, sinir etti. özellikle çatışma sahnelerinde.

iyi oyunları oynamak istiyorum. ama masaüstü kurmak da istemiyorum pek. geriye oyun laptop'u seçeneği kalıyor.

tecrübesi olan var mı?

razor blade varmış mesela. en incesi bu imiş. bunu önerir misiniz?

onun dışında alienware hangi modeli tavsiye edilir?

 
3 bin lira bayılmak sana koymayacaksa al hacı oynarsın akşamları.


  • vfgerty  (15.01.14 17:49:15) 
oyun için laptop almak akıllıca değil.
hem daha pahalı olur hem de saatlerce yardıramazsın. ısınır eder.

daha ucuza daha sağlam masaüstü toplanır. üstelik zamanı geldiğinde rahat rahat parçalarını yükseltebilirsin.
  • sansli pipi  (15.01.14 17:53:07) 
Çok para vereceksen Macbook Pro tavsiye ederim. Hem o kadar paraya pc değil mac sahibi olursun ve formatsız yavaslamasız bir hayat sürersin hem de windows kurar oyununu oynarsın.


  • twelfth  (15.01.14 17:53:48) 
ince oyun laptop'ı olmaz, olan da ısınır. ne kadar geniş fan çapı o kadar iyi soğutma.

ben kullanıyorum oyun laptop'ı ve eğer sıfırdan -monitör klavye mouse- kuracaksan masaüstünü laptop ile aynı paraya geliyor. tek farkı sonradan masaüstünü yükseltebiliyorsun. onun da dezavantajı yan odada bile oyun oynayamıyorsun. mesela ben yatağa koyuyorum laptopı alıyorum gamepadi elime gta 4 oynuyorum acayip zevkli oluyor. en üst ayarlarda gpu max 80 derece görüyorum.(yataktayken tabii masadaysa 70 oluyor o da en fazla.)

isteklere beklentilere bağlı özetle.

bu arada benim ki de monster 2700 liraya gtx 670mx li makinayı direk teslim aldım hiç beklemeden. kampanya takip etmekle uğraşacaksan iyidir. ama benim acelem de olmadığı için bir sene beklemiştim neredeyse.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (15.01.14 17:58:28 ~ 18:21:51) 
Yukseltilebilir versiyonlari tercih et yoksa 2 sene sonra cop olur.


  • bilan  (15.01.14 18:05:19) 
monster marka laptop var bende 2500 tl ye almıştım geçen sene. metro 2033, skyrim falan hepsini son ayarlarda kasmadan oynatıyor ama laptop alacaksan ısınma sorununu göze alacaksın. hiçbir laptopta masaüstü bilgisayarlardaki kadar iyi soğutma sistemi yok. mesela skyrimi son ayarlarda oynarken fön makinesi gibi ses geliyor bilgisayardan ve elimi fana koydummu 10 sn den fazla tutamıyorum bildiğin yanıyor elim.


  • aksimetre  (15.01.14 18:08:38) 
asus'un yeni çıkan rog serisi var ona bakabilirsin:
www.teknoseyir.com

bu arada oyun laptopları çok fazla ince olmaz. ince olan da düşük performanslı olur. razer'a kullanmadan sallamak istemem ama eminim aşırı derecede ısınıyordur.

alienware'nin 17 ya da 18. modellerine bak bence, 14 biraz eskidi. he eskise de her oyunu en üst düzeyde çalıştırır şu an ayrı.

masaüstü - laptop tercih meselesi elbette ama şunu unutma, bu laptoplara vereceğin parayla 2 katı daha iyi bir masaüstü kurabilirsin. farklı şehirde okuyan bir öğrenciysen ya da iş seyahatlerinde oyun oynamak istiyorsan veya lan partylere falan gidiyorsan sürekli mecburen laptop tabi. ağırlığı da sağlam bunların bu arada normal laptop gibi değil, bildiğin eşek ölüsü.
  • tembel sinefil  (15.01.14 18:32:33) 
yükseltilebilir versiyonlar hangisi?


  • ermanen  (15.01.14 19:51:49) 
hangileri çok geniş bir soru önce ürünü bulup sonra bakmak lazım ama laptoplarda pek de uzun vadeli bir yükseltme şansı beklemeyin. misal 600 serisi gpu var bende ve 700 serisine uyumlu değil. yanlış anlama sadece benimki değil 600 ile 700 serisi arasındaki bir farktan ötürü yani.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (15.01.14 20:20:41 ~ 20:22:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.