[]

rüya tabiri

Biraz uzun oldu kusura bakmayınız efenim..

son günlerde kuran içindeki uyumsuzlukları araştırıyordum,
nebe 33'teki ayete çok takılmıştım mesela
www.kuranmeali.org

aklımda islamla ilgili şüpheler oluşmaya başlamıştı, araştırdıkça ateistliğe doğru kayıyordum, o yolun yolcusuydum..

geçen gece rüya gördüm, kuzenim elinde silahla bizi rehin almıştı, bende kuzenim nasıl olsa diye ciddiye almazken silahla vurarak öldürdü beni, sonrasında insanların kuyruk olarak beklediği bi sırada buldum kendimi..

sonra uyandım, tekrar uyuyakaldım, bir sonraki rüyamda da rüyada ölmenin rüya tabirleri kitabında araştırıyordum. (rüyamdaki tabiri yakın zamanda öleceksin gibiydi)

Neyse, rüya tabirlerine çok inanan biri değildim ki böyle garip bir rüya gördüm için rüyada öldürülmenin tabirine baktım, sonuç beni çok etkiledi..
tabirler genelde kişinin ahlakının bozulması yönündeydi, bulamadım şimdi sonrasında şöyle bir yorumla karşılaştım, kişi "kurandan şüphe duymaya başlamıştır"

İşaret mi geldi ne oldu anlamadım, bu tabiri okuyunca feci tırstım..

 
Tırsmanı gerektirecek bir şey yok, bu akşam da bambaşka bir rüya görürsün geçer gider. Dünya binlerce yıldır "din" olgusundan korkulu rüyalar görüp duruyor zaten :-)


  • su ustunde yasayan balik  (15.01.14 14:19:10) 
ateist olmaz senden, agnostik olursun. korkma ben rüyalara inanırım ve şimdiye kadar hiç doğru yorumlandığını görmedim. kendin yorumlamaya çalış. ölüyorsun doğru, yeni bir hayata başlayacağını düşün.


  • dirildimde geldim  (15.01.14 14:27:37) 
her insan rüyasında öldüğünü görür sık sık zaten. sen kuran'dan şüphe etmeye başlayınca içinde çocukluktan gelen kabullerden dolayı bir huzursuzluk ve korku yaşamaya başlamışsın, onun etkisinde kalıyorsun bence.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (15.01.14 14:48:20) 
@bugunku antremanda goz dolduran futbolcu, ben rüyamda hiç öldüğümü görmedim.

bu tarz şeyeleri işaret olarak group görmemek kişinin kendisine kalmış.

sonradan müslüman olan yabancı birinden dinlemiştim. islamiyeti ve diger dinleri araştırmış. son noktaya gelmiş. müslüman olacak mı olmayacak mı. oturmuş odasına eğer doğru din islamsa bana bir işaret ver diye dua etmiş. hiçbir şey yok. biraz beklemiş. "bi kıpırtı, bir tıkırtı, ufak bir rüzgar, korna sesi bile olur" demiş. yine ses yok. of amaaan demiş. eline kuranın mealini almış, rastgele bi sayfa açmış, ilk gördüğü "size mucize olarak kuran yeter" tarzında bi ayet olmuş. korkudan yorganın altına saklandım başta. sonra müslüman oldum diyor vs.vs.

kuranı ilk açtığında böyle bir ayet gelmesini ateistler tesadüf, müslümanlar işaret, başka dine mensup olanlar da şeytanın oyunu derler. sonuçta inanç mevzusu dolayısıyla bu size kalmış biraz. Rabbim sizi ve hepimizi hidayete erenlerden etsin.
  • yemrem  (15.01.14 15:52:20) 
@yemrem'im bahsettiği video
www.youtube.com

ben ilk defa öldüğümü gördüm, ve ölümü hissettim :)
  • facebook  (15.01.14 18:44:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.