[]

çift pasaport / aktarma yaparken başka pasaport kullanmak

Merhaba, hem türkiye hem bulgaristan pasaportu taşıyorum.

Yazın amerikaya uçarken ya hollanda ya da italya üzerinden aktarma yapmayı orada bir süre geçirmeyi düşünüyorum amerika vizesini ve uçak biletlerini türkiye pasaportuyla almayı düşünüyorum. italya'da bulgaristan pasaportuyla havaalanından çıkış yapsam sorun olur mu?

şu detayı da belirteyim türk pasaportunda ismim "özcan" iken bulgaristan pasaportunda "yozdzhan" olarak geçiyor, yani uçak biletindeki isim ile tutmuyor, italyada havaalanına çıkıp tekrar girerken dostum senin uçak biletin farklı isimle dediklerinde pasaportların ikisini de gösterip durumu açıklığa kavuşturabilir miyim?

 
hayır.
doğrusu şöyle olacak; uçacağınız biletteki isim, kullanılacak pasaportla aynı olmalı.
2. uçak biletini alırken yozdzhan yazın ne olacak yani..
  • jimjim  (15.01.14 09:44:40) 
bulgaristan gocmenlerini cok seviyorum. harika insanlar. biz ne guzel onlara kapilarimizi actik, onlar da geldiler. "memleketimiz" dediler. yillardir calistiklari firmalarda, hic katakulli yapmadan, calmadan, cirpmadan calistilar. ekonomimizi kalkindirdirmamiza destek oldular. bireysel olarak hic cikar gozetmediler, sagolsunlar iyi ki gelmisler. aldik yuruduk.

hepsini ayri ayri cok seviyorum.
  • crazy frog  (15.01.14 09:51:50 ~ 09:52:19) 
@jimjim: eğer dediğin gibiyse tüm işlemleri türkçe isimle ve pasapostla halledip italyada havaalanında beklemek daha mantıklı olacak gibi. yoksa işler çok karışacak anladığım kadarıyla, bir gün orada gezebilmek için tüm bu masrafı riske atmak pek mantıklı görünmedi.


  • ne gerek var ki  (15.01.14 09:52:04) 
@crazy frog: teşekkürler benim doğumumdan önce gerçekleşen olaylar tabi ama çevremde geldiği için pişman olan hiç görmedim duymadım. buna rağmen orada kalmayı tercih eden tanıdıklarımız şu anda çok pişmanlar.

ayrıca burası hep bizim memleketimizdi sadece sınırlar değişti ve biz dışarıda kaldık :)
  • ne gerek var ki  (15.01.14 09:58:47 ~ 10:00:16) 
bulgar adı ya da turk adi fark etmiyor. bilette bulgar adi yazsin ama turk pasaportuyla gecebiliyorsunuz. gecerken iki pasaportu da gostermeniz lazim.


  • sta  (15.01.14 16:27:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.