[]

bratislava-viyana-budapeşte ve belki prag

selamlar,

brüksel'den nisan ayında buraları gezmek için çıkalım diyoruz.önce ryanairle bratislavaya gideceğiz. evet biliyorum pek birşey yok ama hem orayı da görmüş olalım hem de biletin ucuz olması nedeniyle gidiyoruz.

soruma gelecek olursak daha önce bu seyaheti yapmış biri hostel, gezilecek yerler ve şehirler arası bilet fiyatları hakkında bilgilendirirse sevinirim.


teşekkürler.

not: prag'ı da görmek istiyoruz ama bu ilk üçünden biraz uzakta kalıyor.

edit: biraz daha bilgilendireyim o halde. 5 veya 6 günlük bir gezi olacak. ryanair ile bratislava yapacağız ilk önce.

 
couchsurfing candır


  • allstar  (14.01.14 22:33:32) 
couchsurfing kullanmayacağız. onu belirtmeyi unutmuşum.


  • katruska  (14.01.14 22:35:11) 
kaç günlük gezi.interrail bileti alabilirsiniz.


  • allstar  (14.01.14 22:36:17) 
ben bunları otobüsle gezdim. elines kullandım hep ucuz ve güzel. student agency de iyi. daha iyi hatta, ama biraz daha pahalı tabii. budapeşte'de treestyle'da kaldım geceliği 5 euro muydu neydi. zaten sadece eşyaları bırakıp uyumak için kullanırsınız heralde. şehre yakın olsun yeter bence. yakın bu da. bu şehirlerin arasında en güzeli açık ara prag bence. hatta diğer 3ünü gezeceğime sadece prag'ı gezerdim ben olsam. bratislava'da hiçbir şey olmadığını biliyormuşsunuz zaten. viyana ve budapeşte iyi güzel de bi prag değil...

he bi de gulaş demiş ya bokgidibok, bak ben hayatımda bu kadar iğrenç ögh lanet bir şey yemedim içmedim. prag'da yapılanla budapeşte'de yapılan biraz farklı. ama ortak noktaları bu dünyadaki en iğrenç çorba olması. aman diyeyim...
  • ack3000  (14.01.14 22:45:24 ~ 23:22:51) 
Bratislava ve Prag'a gitmedim ama giden arkadaşlarım 1 er günün yettiğini söylediler. Budapeşte'ye 2 gün yeter. Viyana'da en az 2 gün.
Budapeşte için;
1)Güneşin batmadan Gellert tepesine git. Havanın kararmasını izle.
2)Buda Kalesine çık. Aşağı finikülerle inme. Yürüyerek Matyas Kilisesi ve Balıkçılar tarabyasına ulaşabilirsin.
3)St. Stephen Bazilika - En büyük kilise. Ücretsiz. Yürüyerek Deak Ter'e çıkabilirsin.
4)Gozsdu udvar - Deak Ter Metro girişinde CBA marketin sokağına girin. İlerde sağda barlar sokağı tarzı bir yer. Blue Bird Cafe, Spiler, Kolor hepsi iyi.
5)Simpla Kert - Değişik bir tarzı var. Mutlaka görün. Yanınıza cipsinizi, çerezinizi alın, masalara çökün. Ordan sadece içecek alırsınız kimse bir şey demez. Sarı 4-6 tramvaylarla Blaha'da inip Astoria yönüne doğru yürürseniz yolun sağında Tesco marketin sokağında.
6)Hediyelik eşyaları Vaci utca'dan almayın. Alışveriş caddesi ama pahalı bir yer.
7)Szentendre diye küçük bir kasabası var. H5 treni ile gidiliyor. Hediyelik için en sonda Şakir diye Türk esnaf var, indirim yapıyor.
8)Aslanlı Köprü, Yeşil Köprü hepsini yürüyerek geçin.
9)En önemlisi Margit Adası. Bisikletle 1 saatte turlanabilir. Keyfini çıkarın.
10)Hösök Ter - Kahramanlar Meydanı
11)Yemek için bir şey öneremem. Gulaş çok sıradan bir çorba. Türk lokantaları oldukça fazla.
12)Great Market. Foham Ter durağında (47-49 tramvay) pazar yeri. Üst katta hediyelikçiler var. Aşağıda kattaki bir kaçı daha ucuz.

Aklıma şimdilik gelenler bunlar.
Viyana için tek söyleyeceğim şey Figlmüller'e git o şinitzeli ve patates salatasını ye.
  • bokgidibok  (14.01.14 23:20:16) 
eurolines, orangeways ya da prag için studentagency otobüs firmalarına bakabilirsin. Eurolines her zaman daha iyi.


  • bokgidibok  (14.01.14 23:22:18) 
student agency - eurolines falan çok iyi.

bu yaz 4'üne de gittim. ekstradan Bükreş'e gittim.

Bükreş'e git diyorum başka bir şey demiyorum. Diğerleri hakkında herkes bir şeyler yazıyor ztaen:)
  • only alcoholica  (14.01.14 23:43:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.