[]

türk vatandaşlığından çıkmak

şu an türk vatandaşıyım. 7-8 sene sonra amerikan vatandaşı olacağım.

nedeni önemli değil, abd vatandaşı olduktan sonra tr vatandaşlığından çıksam ama arada turist gibi ziyaret etmek istesem sorun olur mu? görevli bana sen vatandaşlıktan çıkmışsın siktir git yok vize der mi mesela? yoksa diğer turistlerle aynı mı değerlendirir oraya takılmadan.


 
abd vatandaşı olursan nah der, istediğin yere gider gelirsin sadece kore, küba gibi sorunlu yerler hariç. vizem yok diye sıkıntı yaşayacağını sanmam zira çok kolay olacaktır almak.


  • in search we trust  (14.01.14 21:05:53) 
abd vatandaşı olarak türk vatandaşından daha rahat girer çıkarsın.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (14.01.14 21:20:27) 
iltica ile mi yapcaksın? eğer onunla yapacaksan sıgınma sebebini iyi seç trye geldiğinde o ebep sorun olabiliyor hatta bazen gelemeyenler oluyor. kuzinim trye giremiyor ama neydi gerekçesi bilmiyorum söylemiyor


  • rubiks cube  (14.01.14 21:30:44) 
kacip kurtulmusun bi daha geri donme sakin. bisey olur burda kal8rs8n filan aman diyim. bana da ogretin yahu naapmak lazim ben de siktir olup gitmek istiyorum burdan. avrupa ya da abd farketmez:)


  • ergenpezeveng  (14.01.14 21:40:49) 
yok iltica değil. green card var, şu an tr'de yaşıyorum ama 2-3 sene sonra okul bitince temelli gideceğim ve vatandaş olacağım. bazı sebeplerden tr vatandaşlığından çıkmam gerekecek büyük ihtimalle. tr'deki aile ziyaretleri vs durumları için sorun olur mu diye sordum ama anladığım kadarıyla olmayacak.
sağolun.

  • xenophobe  (14.01.14 21:44:16) 
göçmenlik zor zanaat. bol şans ve kolaylıklar..

herkes zaten yazmış, türkiye'nin yabancı ülkere uyguladığı vize politikaları belli. adamlar gelsin diye bir tek uçak biletini alıp yollamıyoruzdur..
  • kobretti  (14.01.14 22:04:17) 
Normal turistten de rahat girer cikarsin. Zira bizim turk vatandaslik kanunumuza gore vatandasliktan cikan turk, herhangi bit yabanciyla ayni statude olmuyor.


  • ne istedigini bilmeden aglayan cocuk  (14.01.14 22:59:10) 
sana bir kimlik verecekler onunla oy bile kullanacaksın. çifte vatandaşlığa izin vermeyen ülkeler için (mesela almanya için) çıktı bu kanun. isteğe bağlı ayrılacaksın t.c. vatandaşlığından. tüm hakların saklı kalacak sadece türk pasaportun olmayacak o kadar.
birebir arkadaşımdan biliyorum. başka ülkenin vatandaşı olmak için istekle çıkılırsa kimlik veriyorlar ve sadece türk pasaportun olmuyor.diğer hakların saklı. arkadaşım yüksek mevkiide devlet memuru oldu. arabası romen plakalıydı arada çıkar gelirdi.

  • illegalstar  (15.01.14 00:18:11 ~ 23:15:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.