[]

tıp bilgisi olanlar; hasta raporundan anlayanlar

şu ne anlama geliyor ?
makroskobik bulgular; 13,5 x 9 x 7 cm boyutlarında nefrektomi materyali dış yüzü düzgün düzenli görünümdedir. kesitinde renal pelviste 6 x 5 x 3 cm boyutlarında ortası nekrotik bej renkli glanüller görünümde tümöral lezyon izledni. tümörün üreteri de için aldığı dikati çekti. böbrek üstü bezi ve lenf nodu ayırt edilemedi...

patolojik tanı; sol radikal nefrektomi materyali
renal pelvis; invaziv papiller üreotelyal
karsinom, yüksek dereceli
sol üreter; invaziv papiller ürotelyal karsinom, yüksek dereceli

epikriz; tümör 6 cm çapında, renal pelvis yerleşimlidir
tümör %20 oranında sarkomatoid diferansiasyon göstermektedir
üreterde tümör mevcuttur
üreter epitelinde karsinoma üreteryal hiperplazi ve insitu alanlarda mevcuttur
renal arter ve vende tümör yoktur
üreter, renal arter ve ven cerrahi sınırlarında tümör yoktur.
böbrek kapsülü sağlamdır

 
Böbrekte kötü huylu ur var. Tlf'dan uzun yazamadım.


  • compadrito  (14.01.14 20:48:00) 
@compadrito kardeş sen doktor musun ? o da anlatmıyor. sen de kısa yazıyorsun. hepiniz aynı mısınız ?


  • karamuratbenim  (14.01.14 21:00:13) 
Abi işteyim ve tlf'dayım. Bana bi mesaj at da unutmiyim bu gece uzun yaziyim.


  • compadrito  (14.01.14 21:24:09) 
dostum, üreterde kanser görmüşler, böbrekteki de kötü huylu diyor. damarlarda yokmuş. cerrahi sınır sağlam dediğine göre de sanki kötü huylu herşeyi çıkarmışlar. ben böyle anladım.


  • inthechaos  (14.01.14 21:38:26) 
Sol böbreği ameliyatla almışlar ve patoloji laboratuarına yollamışlar. patologun muayene raporu bu. daha böbreğe herhangi bir işlem yapmadan, çıplak gözle baktığında, böbreğin boyutları bunlarmış. boyu 14 cm'ye yakın. Böbreğin dış yüzeyi düzgün görünümlüymüş. Yani ur böbrek dışına taşmış gibi görünmüyor. Bu ifadeden onu anlıyoruz. Patolog, incelemek için, böbreği boylamasına ortadan ikiye kesmiş.

şu temsili resimde ortadan, boylamasına kesilmiş bi böbrek var:

healthinessbox.files.wordpress.com

orada renal pelvis denen bölgeye bakın. işte orada, 6 X 5 X 3 cm boyutlarında, yani büyükçe bir mandalina kadar, ortası kansızlıktan çürümüş ve bej renge dönmüş, üzeri kumlu kumlu gibi görünen bir ur bulmuşlar. Böbrek boyutlarını göz önüne aldığımızda, bu urun oldukça büyük olduğunu görüyoruz. (Bu iyi haber değil). Biliyosunuz böbrek idrar üretiyo ve o idrarı ipince bi boruyla idrar torbasına gönderiyo. O ince borunun adı üreter. Ur, idrar torbasına idrar taşıyan o kanalın bir kısmını da içine alır durumdaymış. O resimde o kanal yani üreter de görünüyo. Böbrek üstünde salgı yapan bir bez var. O bezi tam olarak ayırdedememişler. Lemf düğümü de ayrıdedememişler. (İyi haber)

Sonuç olarak: Sol böbreğin kökten ve tamamen / bütünüyle çıkarılması ameliyatından gelen parça bu.
Renal pelvis yani böbreğin havuzcuk gibi olan kısmında, yüksek dereceli, etraf dokulara yayılmacı karakterli, papiller üreotelyal kanser mevcut
Gene sol üreterde yani sol böbreği, idrar torbasına bağlayan idrar taşıma kanalında aynı kanserden mevcut

Mikroskopla yapılan patolojik muayeneden sonraki özet:
böbrek havuzcuğunda çapı 6 cm olan ur bulundu.
urun %20 oranında sarkomatoid farklılaşma gösterdiği belirtilmiş (Bu pek iyi bi haber değil)
bu ur, idrar torbasına idrar taşıyan kanalı da tutmuş vaziyette. (Bu da iyi değil)
bu kanalın iç çeperini fayans gibi döşeyen hücrelerde, ileride kanserleşme eğilimi ve potansiyeli taşıyan alanlar ve kanserin başlamış olduğu alanlar da görmüşler
böbreğe temiz kan götüren atardamarda ve böbrekteki kirli kanı tahliye eden toplardamarda ur yok. damarlar sağlam.
böbreği idrar torbasına bağlayan kanalın cerrah tarafından kesildiği sınırda, böbrek atardamarında ve toplardamarında ur yok. Yani cerrah, uru teğet geçmemiş, bi kısmını çıkarıp bi kısmını vücutta bırakmamış veya ıskalamamış, tamamını çıkarmayı başarmış.
böbreğin dış yüzünü kaplayan zar sağlam. Yani ur oralara kadar büyümemiş. Bu iyiye işaret.

Bu sonuçlara bakarak, T3, N0, M0 ve 3. Evre bir böbrek kanser gibi duruyor. Asıl tedavisi cerrahi yani ameliyat ki o da yapılmış zaten. Muhtemelen, cerrahi tedaviye ek olarak, ilaç tedavisi yani kemoterapi de yapacaklar.

Yakınınız 60-70 yaşlarında, sigara içen ve mesleki olarak kimyasal maddelere, boyalara, yapıştırıcılara maruz kalmış bir erkek mi? Daha çok görüldüğü kişiler bu şekilde tarif ediliyor.

Çok geçmiş olsun, Allah sabır versin ve yardımcınız olsun.
  • compadrito  (15.01.14 01:19:25 ~ 03:31:12) 
@compadrito 50 yaşında evet tüpraş'ta çalışıyor. teşekkürler


  • karamuratbenim  (15.01.14 17:02:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.