[]

Kariyerim daha başlamadan bitmiş gibi hissediyorum.Yardım!!!

Merhaba Romalılar,benim problemim sanırım bir türlü istediğim işi bulamamak.En baştan anlatmam gerekirse LYS de dersane rehber hocasının zorla yazdırdığı bir anadolu meslek lisesine tuttu puanım.Girdim. Bilgisayar bölümü çıkışlıyım.Yine Bilgisayar bölümü MYO okudum ama severek değil..Lisede hazırlıktan sonra gördüğüm derslerden dolayı (pascal visual basic,mikro,assembly dili),pek hevesli olmadığımı anladım.web tasarım fotoğraf derleme programları biraz eğlenceli geldi ama yeterli hissedemedim hiç.En azından düz liseye geçeyim dedim ailem izin vermedi.Sonra lise bitti. Üniversite bitti.Girdiğim staj yerlerinde fotokopi çektirdiler.Oralarda da tutunamadım.İş aramaya başladım.Bilgisayar alanında hiç yeterli olmadığımı anlayınca bir kaç işe girip sonra "sen yeterli değilsin bize daha tecrübeli eleman lazım" diye gönderilince daha da küstüm.Böyle 1 yıl geçirdim.Pes ettim, ne olursa çalışırımcı oldum ve(en büyük hatam) o avm bu avm senin çalışmaya başladım.İlk önce tekstil sonra kitap mağazalarında çalıştım.Satış temsilciliği yaptım 2-3 yıl.onu oraya taşı bunu şuraya koy bütün gün ayakta dur derken menüsküs oldum.Bu seferde sağlığım elden gitti.Kendi dikkatsizliğim yüzünden bel fıtığı da oldum.Yaşım 24 oldu bu arada.Bedenimi daha fazla zorlamadan masa başı bir iş aramaya başladım.Elimde bilgisayar programcılığı diplomam var ama körelmişim zamanla program kalmamış bildiğim.İş öğreten bir yer de bulamadım işsizim çok zor bir duruma düştüm.24 yaş bir şeylere yeniden başlamak hatta sıfırdan başlamak için çok mu geç 4 yıldır boşuna çabalamışım gibi hissediyorum.İş hayatımda herhangi bir başarı sağlamayınca iyice karamsar oldum Ağır depresyona ramak kaldı :(
Ne yapabilirim?

Not: Uzun oldu biraz daha sade anlatamadım kusura bakmayın.

 
24 hayata sıfırdan başlamak için iyi bir yaş. alanına yakın değilim o yüzden bir süre düşündüm ama faydalı olabilecek bir tavsiye hala gelmedi aklıma.


  • tek millet tek dil tek yuzuk  (14.01.14 17:24:14) 
24 yaş ÇOK genç. yeni mezun olmuşsun say kendini ve hemen bugün geleceğin için bir şeyler yapmaya başla. kursa gidip bilgilerini güncelleyebilirsin. kitaplar alıp çalışabilirsin. internette kaynak dolu zaten. kendini geliştirmezsen tutunamaman çok normal. gerekirse yine staj ara ama bu sefer fotokopiyle yetinme iş öğrenmeye çalış. hevesli olduğunu göster. küsmekle olmak biraz çabalayacaksın ya daha ufaksın. senin bir şeyler başarmaya ihtiyacın var o zaman çok daha iyi hissedeceksin. ama sen kımıldamazsan hayatın da yerinde sayar. hadi bakayım toparlan ve BUGÜN bir şeylere başla, hemen.


  • quasiromantic  (14.01.14 17:26:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.