[]

Danimarka Öğrenci Vizesi Yardım

Daha önce de yazmıştım arkadaşlar, ama hala gelmedi vize. Cumartesi günü sabah uçağım var, pazartesi okulun kursu başlıyor! Defalarca yazdım Roskilde Üniversitesinin koordinatörüne. Yok biz yardımcı olamıyoruz, göçmenlik ofisi üzerinde etkimiz yok falan. Üşengeç, kaytarmacı kadının teki resmen yani.

3 sefer konsolosluğu aradım, durumu anlattım. Oradaki kadın da ters ters "bekleyeceksin, ne yapalım"dan başka bir şey demedi.

Doymadım doyamadım üniversitedeki exchangle ilgilenen tüm görevlilere yazdım, Danimarka vizesi ile ilgili ne kaynak bulduysam onlara yazdım, göçmenlik ofisine yazdım, Danimarka dış işleri bakanlığına bile mail attım!! Bazısı dönmedi bazısı da bizim yetkimizde değil bilmem ne dedi yönlendirdi, yönlendirdikleri yerlerden de ses yok.

13 aralıkta başvurdum, vfs'deki görevliye defalarca belirttim yetişir değil mi diye, tabii ki tabii ki deyip durdu.

3 gün sonra gitmem lazım ve vizemden hala ses yok! Binlerce lira verdim vize için, 400 küsur lira da uçağa... Eğer uçuşumu kaçırırsam neremden daha fazla para bulup yeni bir uçak bileti alabileceğimi gerçekten merak ediyorum. Belgelerimde uçak biletim yoktu, görevli kız sonradan alırsın demişti çünkü, ben de öyle yaptım.

Terörist değilim, kaçakçı değilim, ülkelerinin turşusunu kuracak değilim daha önceden schengen vizem de var alt tarafı öğrenciyim lan nedir bu kadar uzun suren anlamıyorum ki.

Sormak istediğim şu ki yani, yazabileceğim her yere yazdım mail attım zaten vizemden haber almak, hızlandırmak için önerebileceğiniz bir şey var mı? Perşembe açıkmış konsolosluk, sabahın köründe gidip kapılarına dikilsem diyorum ama yine bekle derlerse gerçekten aklımı oynatırım. Yok mu bir yolu bunun ya.

 
dilekçe verebilirsin konsolsluğa gidip


  • allstar  (14.01.14 17:04:22) 
Eksik belge olmadığından emin misin? Benim de christmas tatilininin uğruna yalan oldu bekledim bekledim en son arayıp şunu bi daha yap getir dediler, ondan sonra 2 güne çıktı vize.


  • princess 0f suburbia  (14.01.14 17:14:15) 
zamaninda Danimarka'ya ben de geç gitmiştim vizem yetişmediği için.vize çıkmadan, uçak biletini almamış olman gerekirdi.okulun hiçbir yetkisi yok gerçekten. vizeyi onaylayan cph'deki ofis bile bu konuda sana yardımcı olamaz çünkü sıradan yapıyorlar işlemleri, senin evraklarının sırası ne zaman gelirse o zaman yapacaklar işlemlerini, ben 2 hafta geç kalmıştım, 1 ay geç gideni de gördüm. daha önceden araştırsaydın keşke. uçuş tarihinden min. 2- 2.5 ay önce başvurmayı öneriyorlar. neyse, sağlık olsun. inş. gelir bu hafta içinde.


  • nekodunlangafana  (14.01.14 17:20:17) 
uçuşunun son anına kadar beklemektense uçuş tarihini ileri almayı dene. en azından belki ceza ile bunu yapabilirsin.


  • cursor  (14.01.14 17:23:39) 
Bütün belgelerim tam, vfs'de kontrol etmişlerdi.
Bileti de ekonomiden aldım ertelesem de para vermem lazım ve pazartesi zaten kurs başlıyor, orada olmam lazım en geç o tarihte.
Belgelerim gelir gelmez başvurdum, ST1 belgesi aralıkta ulaştı elime gerekli tüm işlemleri yapıp başvurdum.
Hani eksik belge falan varsa da kimse bilgi vermiyor ki, ne durumda diye sordum en azından kaçıncı sırada onu öğrenebilir miyim dedim "ne sırası ya kim dedi sana bunu" diye bir de azar yedim geçen gün.
Delirmek üzereyim.
  • gregorsarımsak  (14.01.14 17:27:24) 
Vay arkadaş ben de belçikayı en bela ülke sanırdım. Benim de karşıdan mektubum hala gelmedi ama orijinal çıktıyı kabul etmişler ondan daha fazla uzamadı işlerim. Yoksa ben de aylar önce aldım uçak biletini, ona yetişsin diye en erken şekilde başvurdum ona rağmen bir sürü pürüz çıktı az kalsın olmuyodu. Vfs nin bi halt bildiği yok bu arada belgeler doğru mu ona bile bakmıyolar, yoksa benim daha da erken çıkacaktı. Sanırım yapcak tek şey beklemek, gerekirse konsolosluk seni arıyor zaten.


  • princess 0f suburbia  (14.01.14 17:39:18) 
Isvec icin benzeri oldu. Kapilarina dayanicaksin gidip. Iceri giriyorum lan diyceksin. Yok mok diycekler durumu anlaticaksin olay cikaririm falan diye iceriye girip derdini anlaticaksin. Isini hallettirip seyahatini gerceklestiriceksin. Uni'deki kadinin gocmenlik burosunun falan sucu yok tamamen konsoloslukta fotokopi cekme isine bakan insanlarin bile kendini dogu roma sefiri olarak gormeye baslayip burun buyutmesiyle ilgili. Telefon dilekce mail ile hic ugrasma bizzat gidip direnise gec. Yuzde yuz calisti vize o gun cikti isvec icin.


  • kegums  (14.01.14 18:07:47 ~ 18:09:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.