[]

Mideden gelen suyun ağızda birikmesi sorunsalı

nasıl anlatayım bilemiyorum. gece kaç kez uyandım bu yüzden kimbilir. sanki midemden ılık su yükselip ağzımda birikiyor. tükürük değil kesinlikle. tükürük gibi köpüklü değil. bildiğiniz su. gece uyanıp uyanıp ağzımda biriken suyu boşalttım.

şimdi uyandım ama daha da devam ediyor. ara ara su geliyor ağzıma. midem ağrıyor hiçbir şey yiyesim yok. sanki şöyle sağlam bi geğirsem geçecek gibi ama kusmaktan korkuyorum.

ne yapmalı?

 
çok üzgünüm ama reflü olmuşsunuz. umarım daha da ilerlememiştir. acilen bir doktora gidip endoskopi çektiriyorsunuz. sonra ilaçlar vs..


  • kaputt  (14.01.14 11:23:30) 
doktora git hemen, reflü olmuşsun


  • rock n roll  (14.01.14 11:24:49) 
reflü+1


  • medievalman  (14.01.14 11:39:06) 
öncelikle kendisi cahilken başkalarına akıl vermeye doyamayanların ülkesine hoşgeldiniz. çok üzgünüm ama reflü olmuşsunuz lafına çok güldüm. reflü olunmaz. ağzınıza su gelmesinin adı reflü yani geri kaçıştır. reflü'm var diyebilirsiniz. reflü olan siz değil mide sıvınızdır. bunun sebebi araştırılmalıdır. yemek borunuzda küçük cepler webler, "mide fıtığı", akalazya vs olabilirsiniz. bazı cahil insanlar size endoskopi önerebilir. sizin durumunuzda endoskopi yapılırsa ölebileceğiniz durumlar vardır, ilk yapılması gereken test başkadır, ona da doktorunuz karar verecektir.


  • vfgerty  (14.01.14 11:39:06) 
mide suyu ağzınıza geliyorsa reflüdür bu evet. doktora gidene kadar, midenizi rahatlatsın diye talcid (çiğneme tableti) kullanabilirsiniz. midedeki asidi dengeliyor.

edit: çay kahveden, alkolden, sigaradan bir süre uzak durun. bol bol ayran için ve yoğurt yiyin. taze sebze meyveler yiyin bol bol bu aralar. çok soğuk ya da çok sıcak bir şey yemeyin.
  • m e l t e m  (14.01.14 11:53:57 ~ 12:23:23) 
bir de doktora gtme süreciniz uzayacaksa, sigara, asitli ürünler, alkol çok azdırır. uzak durmaya çalışın. biraz araştırın iyi gelebilecek, en azından sizi rahatsız etmeyecek şeyleri yiyin.
akşamları yüksek yastıkta yatın, mümkünse başınız olabildiği kadar yukarıda olsun. gaviscon şurup da alabilirsiniz, yine talcid gibi..

  • kaputt  (14.01.14 11:58:22) 
yatmadan en az iki saat evvel yeme içmeyi kesmelisin. arada banada oluyor yüzükoyun yattığımdan. ama yemek yemeden yatarsam hiç olmuyor. bunu bir dene gene olursa kapakçıklarla alakalı olabilir. doktora görünmelisin. genelde akşam balık gibi çok zor hazmedilen bir şey yenirse olabilir.


  • illegalstar  (14.01.14 12:01:36) 
Vfgerty endoskopi ile adami oldurdun. Tebrikler.


  • bilan  (14.01.14 12:17:21) 
çok posalı meyveler, yani hazmı zor olanlar, domates, nane vs de sıkıntı yaratabilir. çikolata özellikle kötüdür. bunlardan da uzak durun.


  • kaputt  (14.01.14 12:31:14) 
Endoskopi dediniz beni bitirdiniz. Sozlukte endoskopi hakkindaki entryleri okudum okurken kusasim geldi.

Subatta da askere gidiyorum zaten moralim bozuk iyice saftim kaydi.

O kadar da beslenmeme dikkat ederim. Sigara icki sicak iceceklet ztn yok hayatimda. Abur cubur da yemem ama cok meyve yerim.

Bir de sunu belirteyim ilk kez olmadi bu olay. Gecen sene de olmustu bir defa. Ondan onceki sene de olmustu. Ama her sene bir defa oldugundan ve bir iki gune gectiginden hic onemsemiyordum.

Bu durumda reflum baslangic seviyesiini gecmis oluyor sanirim ve tedavi edilemez surece girdigimi dusunuyorum. Sikicem boyle isi. Annemde de ulser var genetik midir nedir anlamadim.

Tavsiyeler icin tesekkurler askerden donunce endoskopi yaptiririm. O zamana kadar yedigime ictigime daha da dikkat ederim.

Bu arada hic su icmem. Su icmemekle baglantisi var mi?
  • Costanza  (14.01.14 12:43:52) 
su için. bağlantılı mıdır emin değilim ama için.

endoskopiyi biz daha yeni yaptırdık, zaten uyuşturuyorlar, siz kendinize geldiğinizde ne olduğunu bile anlamıyorsunuz gerçekten korkulacak bir şey değil, hemencecik bitiyor, ayrıca ssk oldu mu çok ucuza da yaptırabiliyorsunuz özel polikliniklerde. aynı zamanda gittiğinizde gerekli görüldüğünde parça da alınıp bakılıyor. yaptırın içiniz rahat gidin. günlük ilaç kullanımı gerekebilir en azından askere gittiğinizde bu anlamda sıkıntı yaşamazsınız.

ama bir diğer tercih de askerde biraz revirde takılırım hastaneye kaçarım filan diye düşünerek bu işi direkt orada da yaptırabilirsiniz. bu da bence yapılabilir. o zamana kadar da bu dediklerimizden uzak durursunuz.

ama en önemlisi öyle sözlükte okuyup boşuna korkmayın biz de okuyup acaba? demiştik, ama hiç öyle olmuyor, zaten azıcık uyuşturucu verdiler mi siz rüyalara dalıyorsunuz:)

geçmiş olsun.
  • kaputt  (14.01.14 12:48:32 ~ 12:49:23) 
endoskopiden korkma ben de yaptırdım. kısa bir işlem ve uyuşturuyorlar.


  • rock n roll  (14.01.14 12:51:04) 
su içmemek sağlığı genel olarak kötü etkiler. mide asidine de etkisi olabilir tabi ki. bol su içmek önemli.


  • m e l t e m  (14.01.14 12:55:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.