[]

hastanelerde uygulanan fizik tedavi nasıl oluyor ?

bi makineyemi giriliyor. hiç girmediğim için bilemiyorum. belimde sorun var. bu olaydan yararlansam bana faydası olur mu ?

Ve bunun için hangi bölüm doktoruna gitmem gerekir ? mr'ım da var.


 
Ortopedi'ye gidiceksin. Cok yarari olur.


  • kegums  (14.01.14 10:21:19) 
Beyin cerrahına gidebilirsin, o seni fizik tedavi bölümüne yönlendirir. Ya da direkt fizik tedaviye gidebilirsin ama beyin cerrahı görüşü isteyebilir.

Hastanelerde genel olarak 10 dakika kadar ısıtırlar, bazen jel sürerler ısıtmadan önce. Bir de ufak akım verirler bele 10 dakika kadar yine. Fizik tedavi sonrası belini iyice gevşemiş hissedersin, olur da koruyamayıp soğuk yersen vay haline.

Ortopedi şekilsel bozukluklarla ilgilenir, bel fıtığıyla beyin cerrahları ilgileniyor.
  • su ustunde yasayan balik  (14.01.14 10:22:45 ~ 10:23:29) 
doktor senin durumuna göre bir program önerir, herkes için farklıdır bu. fizik tedavi uygulamaları arasında cihazlar, egzersizler, masajlar gibi farklı uygulamalar vardır.


  • ytse jam  (14.01.14 10:29:58) 
bu aralar Kayropraksi çok ilgimi çekiyor.istersen onu da bi dene.


  • aşksız prens  (14.01.14 10:35:20 ~ 10:35:32) 
bel fıtığı diyorsan ben gitmiştim devlet hastanesinde ki bel fıtığı fizik tedavisine.

ben normal beyin cerrahıma gitmiştim ilaçlar için, yeni mr çektirmiştim kontrol amaçlı, adam demişti yeniden bir oluşum var bu ameliyatlık bir durum değil, belik 1 belki 2 belkide ömür boyu bu şekilde idare edebilirsin, seni fizik tedavi ye sevk ediyorum deyip, bi doktora sevk etmişti, ortopedist olması muhtemel. gittim gün aldım bekledim falan sistem şöyle.

gidiyorsun fizik tedavi bölümüne oradaki hemşireler seni yatırıyor, baştan sırtıma yarım saat ışık verip bildiğimiz normal ampuller ile bir kabin yapmışlar o bölgeyi ısıtıyor, ondan sonra ultrasonla terapi yapıyolarmış, bunun da amacı orada ödem varsa dağıtmak ve o bölgeyi rahatlatmak. ondan sonra tens cihazı bağlayıp düşük bir akım veriyolar, orası böyle karıncalanıyor, inanılmaz rahatlatıcı bişey ama, kaslar o kadar yumuşakken eve gelmek bence daha sakıncalı abi, ters bi haraket yapsan yada kendini soğuğa falan çarptırsan kötü olur, ben hep motorla gittim eve fizik tedaviden çıktıktan sonra, ona rağmen rahatlatıcıydı.tavsiye ederim. ilk bir hafta ağrıların olaibliyor.
  • pop star ajdar top star kont  (14.01.14 10:56:26 ~ 11:00:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.