[]

Spor salonuna yazılacağım, bel fıtığım var ne diyim ben hocaya ?

bel fıtığım var, sırt ağrımda mevcut bu aralar..Spor salonundaki hocaya özellikle belirtmem gerekir mi bunları ? Kaçınmam gereken makina ve hareketler nelerdir ?

ben yüzmek için kayıt oldum ( iyi gelir diye ) ve basketbol oynamayı düşünüyorum genelde.


 
Evet belirt. Bende de bel fıtığı var ve özellikle belirttim yazılırken. Çünkü vücuduna herhangi bir dikey yükleme yapmaman, gereğinden fazla koşmaman ve beli zorlayıcı herhangi bir harekete kalkışmaman gerekiyor. Yürüyüştü, bisikletti, kol hareketleriydi bunlardan oluşan bir program çıkartırlar sana.

Ekleme: Ağırlık salonu sandım, eğer yüzme içinse bir sıkıntı yok.
  • su ustunde yasayan balik  (14.01.14 09:17:32 ~ 09:18:09) 
fıtığın ne aşamada ki?

basketbol oynarken pırt diye çıkar o fıtık. olmaz o iş.

yüzme münasiptir. kaldırma kuvveti alır ağırlığı.

makine ve hareket bilemedim.
hocaya kesin söyle.
ama hocanın pek fıtık hakkında durum tespiti yapıp öneri verebileceğini sanmıyorum.
sen doktoruna sor.
  • cecilia  (14.01.14 09:18:32) 
yüzmeye iyi gelmesi için yüzmeyi biliyor olman lazım. teknik yüzmekten bahsediyorum. imkanın varsa ders al. basketbolda da fazla kapışma :)


  • ytse jam  (14.01.14 09:20:05) 
sol tarafımda var fıtık. askerden kalma. basketbol oynarken nasıl fırt diye çıkıyor ya :) çıkarsa napiyorum :)


  • xu  (14.01.14 09:20:46 ~ 09:21:02) 
olum hangi fıtık la?

bel fıtığı mı şu erkeklerde olan göbek fıtığımı ney ?

sol taraf deyincek bi tane omur yok mu zaten?

evet şimdi yavaşca okuyunca ilk kelimeler bel fıtığı :))


diskler arasındaki siniri koruyan o koruyucu sinirli jölemsi şey iki omurun arasından fırt diye atıyor, dolayısıyla sen böyle kitlenip kalıyorsun.

yani bi yere asılıp sakince açılmasını beklemek faydalı
danalar gibi koş koş koş birden dur zıpla hopla lap yere düş eğil kapış ...

cıkss. olmaz.
  • cecilia  (14.01.14 09:23:31 ~ 09:26:31) 
Eğer fıtığın patlamamış da başlangıç aşamasındaysa çok daha dikkatli ol patlamaması için. O zaman ameliyata kadar gidebiliyor çünkü. Basketbolda zıplayıp durmaktan ve sağa sola ani hareketler yapmaktan yorarsın belini. Yüzmede ise @ytse jam'in dediği gibi teknik bilmiyorsan orada da arıza çıkarma ihtimalin yüksek.


  • su ustunde yasayan balik  (14.01.14 09:23:32) 
@su ustunde yasayan balik nası yüzmeliyim ?


  • xu  (14.01.14 09:24:54) 
@cecilia bel fıtığı tabi ki. sol tarafım otururken bile hafif ağrı var. günde 10 saat bilgisayar başında olmam gerekiyor. biraz hareket etmem gerekiyor. onun için spor salonuna yazılmayı düşündüm


  • xu  (14.01.14 09:26:34) 
bende de var bel fıtığı. öncelikle kesinlikle bi fizik tedavi al. yaklaşık 1 ay falan sürüyor zaten. sonrasında yavaş yavaş yüzmeyle başlayabilirsin. basket sakın oynama. sakın. çok ciddiyim bu konuda
sen her zıplayışta ani harekette o bel daha da kötü olur. yaklaşık 3 ay falan belini iyi bir koru, ağırlık olayına fazla girme. dikey yüklenmeden kaçın. fizik tedavicinin vereceği bel egzersizleri var. onları yaparsın. düzelmeye başladıktan sonra ise benim önerim yüzme ve bisiklettir. daha sonra iyileştiğini hissedersen yavaş yavaş koşuya başla derim. ama basketten olabildiğince uzak dur derim.

acı ama durum böyle. basket bel fıtığının en büyük düşmanı.
  • fakir ama gururlu genc  (14.01.14 09:30:18) 
sen yürüyüşe başla.
yürüyüş için ayakkabılarla tartan zeminde önce hafif tempolu günlük 1 1buçuk saat yürüyüş yap.

bel kaslarını be karın kaslarını en zahmetsiz çalıştıran en pratik harekettir.

çok büyük faydasını görürsün.
  • cecilia  (14.01.14 09:30:22) 
(bkz: bel fıtığı/@compadrito)

sakın mekik yapmayın!

cecilia biliyo bu işi...
  • compadrito  (14.01.14 09:51:50) 
tartan zemin antrenman zemini değildir, sağlığa da faydalı olmasını ummuyorum açıkçası.


  • ytse jam  (14.01.14 10:39:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.