[]

2 erkek kedi

evde baktığımız 2 erkek kedimiz var, yaklaşık 7 aylıklar, kardeşler galiba. bazen biri diğerinin boynundan ısırıyor. böyle olunca diğeri hareket edemiyor. ısıran kedi öyle hareketler yapıyor ki çiftleşmeye çalışıyor gibi duruyor hayvan. böyle bir şey olma ihtimali var mı? teşekkürler.




 
hayır, öyle bir şey olma ihtimali yok.
erkek kediler bunu birbirlerine yapar bazen.

üstünlük kurmak, oyun oynamak vb. gibi teoriler var bununla ilgili olarak.
ama kediler için anormal bir davranış değil, merak etmeyin.

çok canını yaktığını falan hissederseniz ayırırsınız.
onun dışında sorun yaratacak bir şey değil.
  • blatta hiberna  (14.01.14 00:36:27) 
yemeklerine sap at pampa, leyla gibi olurlar. askerden biliyorum.


  • tomofilli hasan  (14.01.14 00:36:42) 
bizde de 2 kardeş dişi vardı, biri diğerine aynısını yapıyordu (2-3 aylıkken). şimdi olsa yine yapardı belki, kaçtı da kendisi. biraz oyun oynama biraz da diğerini domine etme amaçlı gibiydi, çiftleşmeye çalışmakla alakası yok çünkü kardeşle kardeş olmayanı dişiyle erkeği birbirinden ayırabiliyorlar elbette.


  • blodeuwedd  (14.01.14 00:39:57) 
Öyle bir şey olma ihtimali elbette var. Daha önce 2 erkek kardeş kediden bir tanesinin diğeriyle çiftleşmeye çalıştığına şahit oldum.

@blodeuwedd Kardeşle kardeş olmayanı ayırıyorlar demişsiniz ama kedi ve köpekler genellikle bunu pek umursamıyor. Yukarıda bahsettiğim eşcinsel enseste zorlanan erkek kedinin daha sonra kendi kız kardeşinden yavruları oldu. Ulan ne pis aileymiş bunlar da şimdi yazarken fark ettim..
  • jacque  (14.01.14 00:57:51 ~ 01:01:29) 
@jacque:

kediler 2 aydan sonra kendi yavrularını tanımazlar ve bırakıp giderler zaten.
kardeşler de birbirlerini kardeş olarak bilmez.
aynı evde yaşıyorlarsa iyi arkadaş olabilirler en fazla.

ama köpekler ölünceye kadar anne-yavru-kardeş hissine sahip olurlar.
yani anne ve yavruyu ayırmazsanız ömür boyu anne ve yavru olarak yaşarlar.

bunun dışında o dediğiniz "çiftleşmeye çalışma" çiftleşmeye çalışma değil.
erkek kedilerin her zaman birbirlerine karşı sergilediği bir davranış türü.
önceki cevapta da yazdığım gibi bunu üstünlük kurma, oyun oynama vb. gibi açıklayanlar var.
ama çiftleşme değil.
  • blatta hiberna  (14.01.14 01:09:38 ~ 01:10:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.