[]

Turk Gunu icin fikirler

Turkiye'yi tanitim projesi kapsaminda yurtdisinda Turk gunu duzenleyeceksiniz... neler koyardiniz dikkat cekici olmasi icin? her sey olabilir ama dunyanin en buyuk pidesini yapmaktan tutun, folklor ekiplerine, kina gecesine, mehter takimi vs. falan akliniza ne gelirse.




 
lahmacun. turistik yerde büyümüş birisi olarak ; bir yabancının türkiye'de en çok beğendiği şey lahmacundur diyebilirim. mehteri sevmiyorlar,fotoğraf çekilip sıkılırlar. atatürk'le ilgili her şeye bayılıyorlar, adamlar meraklı böyle işlere.
cami-köprü-folklor artık tutmuyor

  • me gusta  (13.01.14 13:46:51) 
rakı mangal yapın gencler.


  • anti silence  (13.01.14 13:49:28) 
camel everywhere, oil everwhere :)dünya insanın gözünden türkleri görmek isterseniz assasins creedin türkiyede geçen kısım videolarını izleyin derim


  • burgazteam  (13.01.14 13:55:44) 
genelde turk gunlerinden beklenen oryantalist seylerdir, mesela dansoz, nargile, kebap, incikli boncuklu yorel elbiseler, kahve lokum vs.


  • beriberi  (13.01.14 13:56:13) 
genelde oryantalist şeyler oldukları doğru, ama ne olur yapmayın böyle şeyler.. onun yerine doğal güzellikler, ev yemekleri, biraz yerel gelenek/görenek tanıtımı, belki birkaç tercüme edilmiş şiir vs. çok daha iyi olur.


  • 386 dx  (13.01.14 14:09:50) 
Polonyada gerçekleştirdiğimiz turk kültür gecesinde hazırladıklarımız;

fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net
  • yatagants  (13.01.14 14:15:54) 
ebru workshop'i oldukca ilgi ceker


  • little miss rejectee  (13.01.14 14:24:59) 
bizim okulda aşırı derecede çok yabancı öğrenci olduğu için, senede iki kere yapılıyor -ara dönemde de gelen çok oluyor çünkü hem erasmus hem de exchange -exchange: amerika'dan gelenler- yaptıkları şunlar genelde:

türk usülü fast foodlar: döner, kumru, lahmacun, içli köfte, çiğ köfte gibi
hızlı yenebilecek tatlılar: lokma gibi
gün yemekleri: kısır, mercimek köfte, zeytinyağlı dolma ve sarma gibi

kahve falı bakılması: yabancılar buna çoook meraklı, bu yaz bizim laboratuvarda çalışan bir sürü yabancı arkadaşa baktım, çok hoşlarına gidiyor. gerçi "hanene ay doğmuş." ya da "at murat demektir." gibi şeyleri çevirirken anamız ağladı ama çok da güldük :D ha bir de tam anlamını karşılamıyor zaten, fal dili çok şiirsel kalıyor türkçe'de :D okulda yapılan etkinlikte de bakılıyor.

aslında nargile türk kültürü değili, hint kültürü. ama gene de olabilir.

tavla da aslında türk oyunu değil ama mesela tavla şampiyonası yapmışlardı okulda.

ayrıca türk halk ve türk sanat müziği konserleri de yapılıyor ufak çaplı.

rakı-balık-fasıl olayı olabilir aslında, gerçi bunu yapmadılar ama :D istanbul'da iki sene önce uluslararası bir konferans yapıldı, tüm davetlileri akşam boğazda tekne turuna çıkarmışlar, rakılı-balıklı-fasıllı-dansözlü. ben ne yazık ki katılamadım ama hocam anlatmıştı: o ciddi ciddi japonların kafaya kravat bağlayıp dansözle karşılıklı döktürmelerini mi dersin -gerçi japonlar bunu iş çıkışı hep yapıyor da :D - o soğuk almanların rakıyı fazla kaçırınca "gel öpücem!" moduna girmelerini mi dersin, inanılmaz eğlenmişler!

ayrıca 386 dx +1, bu tip şeyleri de ekleyebilirsiniz, ama çok da yöresel kaçmayın, sonuçta bunlar tanıtım işiyse, işin eğlencesinin de olması gerek :)
  • pasp  (13.01.14 15:39:31) 
tığ ile dantel ördürün


  • elyafiyaffellaffelebelyafelyaf  (13.01.14 16:52:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.