[]

toplu taşımada köpek

hiç mi olmuyor? ben köpekle bir yere gidecek olsam illa taksi mi kullanacağım? bu ne saçmalık? hayvan beslemek lüks mü bu ülkede?




 
Taksiyi çağırırken de köpek taşıyacağını belirtmen gerekiyor ayrıca. Yıllardır ben de köpek besliyorum, ama nasıl bazı alanlarda saygı bekliyorsak, sevmeyen insanlara da saygı duymak gerekir.


  • su ustunde yasayan balik  (13.01.14 12:38:38) 
neden köpek besleyen sevmeyene saygı duymak zorunda ama besleyene saygı gerek görülmüyor? çocuk sevmeyen de bir sürü insan var mesela, toplu taşımaya bebek de almasınlar o zaman, çocuğuyla bir yere gidecek olan taksi tutsun...


  • guvercnucusu  (13.01.14 12:40:46) 
ondan değil de belki astımı, tüye alerjisi olanlar olabilir


  • rock n roll  (13.01.14 12:41:42) 
Marmaray ve kaldırılan banliyo trenlerinde kutu ile taşınabiliyordu sanırım.

Edit: şehir hatları vapurlarında da kafesle OK.
www.sehirhatlari.com.tr
  • tzum_tzum  (13.01.14 12:42:26 ~ 12:45:26) 
Yani havlamasını kontrol etmek çoğunlukla güç, ne kadar tıraş ettirirsen ettir mutlaka tüy döker, bazı köpekler düzgün beslenilmediği için koku yapar vs vs. Biri bir laf etse köpeğime dışarıdayken, o zaman bambaşka tepki veririm. Ama toplu taşıma araçları gibi halka karışılan yerlerde kim ne dese haklı bence.


  • su ustunde yasayan balik  (13.01.14 12:43:49) 
Ayrıca bir de 500T gerçeği var ki akbil basarsan koyun bile taşırsın :)

eksisozluk.com
  • tzum_tzum  (13.01.14 12:44:44) 
tamamen şoföre kalmış bi durum. kimisi bi şey demiyor, bazen de gerizekalı yolcular laf ediyor.

alerjisi olanlar bi zahmet artık ilaç mı ne kullanıyosa yanında taşısın. böyle bir şey için yasağa gerek yok. ingiltere'de bazı restoranlar hariç her yere evcil hayvanla girilebiliyor, hiç de soruna yol açtığını görmedim, nedense türkiyede problem oluyor sadece.
  • nathanieltroy  (13.01.14 12:45:23) 
@balık yine bebek örneği vereceğim, ağlamasını kontrol edemezsin, tuvaletini tutamaz kötü kokar.
bir de 15 20 dk maksimum 1 1.5 saatlik yolda astım hastasını rahatsız edecek kadar tüyü hangi köpek dökebilir allah aşkına?
alerji de çok fazla şeye karşı olabilir, neden sadce tüye alerjisi olanlar için bu önlem?

sizce gerçekten mantıklı bir uygulama mı bu?
  • guvercnucusu  (13.01.14 12:48:09) 
bebekle köpeği bir mi tutuyorsun yani?
ama o benim kızım/oğlum :(( diyeceksen hiç girme o tarafla. diyelim ki girdin benden karşılık bekleme.

  • sutlu nescafe  (13.01.14 12:56:14) 
@nescafe ailesi olmayan insanlara verebilecekleri rahatsızlık açısından birler.


  • guvercnucusu  (13.01.14 13:00:58) 
Ben ankarada bir kaç kere dolmusa bindim, henüz bir şey diyen olmadı. Gerçi benimki küçük terrier ve kucağıma alıyorum. Uslu bi de havlama vb. yok. Ayrıca şu bebekle köpeği bir tutma sacmaligina girilmesin, senin için çocuğun neyse bazısı için de hayvanı o.


  • ayikiz  (13.01.14 13:03:29) 
Pet taksilerle tasiyabilirsiniz normal taksiler de almaz maalesef.


  • kegums  (13.01.14 13:04:47) 
@ayikiz biz de ankara'dayız ama benimki 40 kilo bir labrador... binmek için şansımı denemeye bile cesaret edemedim kavga etmemek için, zaten sokakta yaşlı amcalardan "ananızın işini yapmazsınız ama bayılıyonuz köpek gezdirmeye" diye laf yemekten doldum, taşmak üzereyim. muhitimi seveyim.

@kegums çünkü taksi şoförünün de astımı olabilir, bu da buna yönelik bir uygulamadır kesinlikle yüzdebimilyon.
  • guvercnucusu  (13.01.14 13:06:21 ~ 13:07:18) 
ilk köpeğimi sahiplendiğimde kutunun içine koydum, ankara metrosuna bindim.

güvenlikler düdük çalarak koşmaya başladı, elinde telsiz suratında meymenetsiz bir ifadeyle içeriyi süzen insanlar belirdi, metro aniden kapıları kapattı, vızladı ilerledi.

adamlar yavru köpeği bomba sandılar amk o günden beridir taşıma kafesi kullanırım.

öte yandan ne bileyim eryaman otobüslerinde bir çok kez yavru kedi köpek taşıdım ettim, bahçelide otururken de aynı şekilde, metroya da bindim defalarca ama bu biraz suratındaki 'ne var lan' bakışı ve köpeğin tehlike oranıyla alakalı sanırım.

kucağında yavru sokak köpeğiyle dolmuştaki koltuğa oturan göz altları mosmor, salaş tipe kimse 'vay efenim sen ne yapıyorsun' diye soramıyo gibime geliyo biraz.
  • Mackinaw  (13.01.14 13:07:45 ~ 13:10:31) 
şöyle söyleyeyim: sen 100 metre ötedeki bebeği görüp yolunu değiştiren adam gördün mü hiç?

adam höt dese köpek kaçacak ama karşısında godzilla var gibi korkup, kaçıyor.
  • himmet dayi  (13.01.14 13:16:13 ~ 13:16:38) 
@himmet dayi ya korku geçerli bir sebep mi? korku nedensiz bir şey, insanlar pek çok şeyden korkabilir, çikolatadan korkan adam tanıyorum mesela ben. "aman vatandaş korkmasın yazık" diye yasak mı konur.


  • guvercnucusu  (13.01.14 13:19:09) 
Bir bebek asla gidip başka bir insana saldırmaz, canına kastedecek bir davranışta bulunamaz. Köpekler için aynı garantiyi vermek imkansız. Sahip olduğum köpek saldırmaz desen bile bugüne kadar olmamış olması bundan sonra olmayacağı anlamına gelmiyor.

Bu açıdan mantıksız bebek / köpek karşılaştırması.
  • cakabo  (13.01.14 13:30:49 ~ 13:31:45) 
Simdi insanlardan saygi bekliyosak onlara da saygi duymak zorundayiz. Ben mesela kopegimle taksiye binmeyi tercih etmem cunku belki benden sonra takim elbiseli bi adam binicek uzeri tuy olucak, veya guzel bi elbiseli bayan binicek uzeri tuy olucak. En kisa sekilde tiras etsem bile tuy dokuyor iste bu onun dogasi yapilacak bir sey yok. Astim da olabilir alerji de olabilir veya korkuyor da olabilir hepsi olabilir o yuzden taksicilere, otobusteki insanlara saygi duymak gerek. Arabaya kopek bindiyse sonra ic yikamaya veririm arkadaslarin uzerine tuy gelmesin diye bunlari dusunmek gerek. Maalesef herkesin kendi arabasi olmuyor tabi bu durumlarda da pet taksi kullanilmasi daha dogru hem de yasanabilecek bir kazada hayvanin can guvenligi daha iyi saglanmis oluyor.


  • kegums  (13.01.14 13:31:26) 
bir ara mevzuatlara göz gezdirdğimden dolayı biliyorum; ne yazık ki türkiye'de küçük ırk köpekler (mevzuatta süs köpeği olarak adlandırıyorlar) haricinde köpek taşıyamıyorsun toplu taşıma araçlarında. küçük ırk köpekleri ise kafesi olmadan da taşıyabilirsin tasması olduğu sürece. bunun dışında insana zarar veremeyecek olan her türlü kafes hayvanını da taşıyabiliyorsun tüm toplu taşıma araçlarında. şehirden şehire yönetmelik değişiyor gerçi ama bu madde değişmiyor. tamamen görevlinin-sürücünün keyfine kalmış durumda yazdıklarım haricinde olanlar bu yüzden.

ticari taksiler için de, kafes hayvanlarını istediğin gibi taşıyabilirsin ve taksiciler geri çevirme hakkına sahip değiller seni ama ticari taksi yönetmeliklerinde geri kalan tüm hayvanları reddetme hakkını tanıyorlar bildiğim kadarı ile taksicilere ne yazık ki.

bu arada tekrar altını çizmek isterim: köpeğiniz ufak ırk ise (süs köpeği) istediğiniz gibi, taşıma kabı olmadan da, tasmalı ve kucakta olduğu sürece taşıyabilirsiniz taksi haricinde her yerde. almak zorundalar. astım gibi bir özel durumları olmayan "köpek sevmeyene saygı"cıların dedikleri ile kaldıkları yegane nokta bu ama maalesef.
  • kulkke  (13.01.14 13:39:33 ~ 15.01.14 13:52:44) 
pet taksi mi? toplu taşımada diye sorulmuş, normal taksileri de geçtik pet taksi mi öneriyoruz?

sarhoşken normal taksinin ücretini kaldıramayacağı için insanlar sarhoş olarak araba kullanıyor, yakalanmayı falan riske ederek. pet taksi önce düzgün fiyat vermeyi öğrensin, sonra kullanılır.
  • pain of liberation  (13.01.14 13:42:09) 
@cakabo senin düşünüp başka kimsenin düşünmediğini varsaydığın durum için bu konuda normal bir işleyişe sahip yerlerde zaten uygulama hayvanların taşınabilmesi ancak ağızlık ile taşınmaları yahut taşıma kafesine konulmaları yönünde.


  • kulkke  (13.01.14 13:44:00 ~ 13:44:53) 
Hayvanları insanlardan daha fazla seven birisi olarak şu an Türkiye'de maalesef ki bu yasağa pek karşı çıkamıyorum. Almanya'da yaşıyorum ve burada herkes köpekleriyle geziyor, tasmalı hatta tasmasız metroya otobüse bindiriyorlar ve köpekler insanlara tehdit unsuru olabilecek hareketleri geçtim, havlamıyorlar bile, bir köşeye geçip yatıyorlar araçtan inene kadar, çünkü hepsi inanılmaz eğitimli. Türkiye'de insanlar o kadar sallamıyorlar ki köpek sahibi olmayı (sözüm meclisten dışarı, biliyorsunuz nasıl insanların da köpek sahibi olabildiğini rahatça), eğitim falan hak getire. Birisine gerçekten saldırabilir köpekler. Hayvanlar için doğru dürüst bir eğitim mekanizması olmadan maalesef bu yasaklar gerekli diye düşünüyorum. Kurunun yanında neden yaşı da yakalım derseniz haklısınız sonuna kadar; ama denetim sağlamak nasıl olacak ki?


  • jesterdancer  (13.01.14 14:40:32) 
toplu taşımada börek olur da köpek olmaz mı


  • mirac  (13.01.14 14:42:00) 
kopek binmis arabayi bile temizlemeyen firmalar var, mesela Umitkoy'de seyir kafe'nin yanindaki yer. biz aslinda almazdik arabanizi bilseydik kopekli oldugunu dedi bana.

kopek pis bile olsa otobuste size bulastiracagi sey kir olabilir. toplu tasima yerlerinde, insanlara virus bulastiriyorsunuz. ben daha hic toplu tasimada, hastaligim kimseye bulasmasin diye maske takan kisi gormedim. ama konu kopek kili olunca herkes ne kadar titizlik tasliyor. kopek kili da nasil oluyorsa sadece Turk'lere zararli heralde.
  • bir varmis bir yokmus  (14.01.14 13:40:35) 
eminönü'nden trenle, metrobüs ile zeytinburnu'ndan küçükçekmece'ye götürmüşlüğüm var. hem de 6 aylık orta boy bi golden retriever'dı.


  • binboa  (15.01.14 13:22:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.