[]

Laktik asit birikmesi ya da hamlama ağrısı

Laktik asit birikmesi ile karıştırılıyor deniliyor bu hamlık ağrısı.

mevzu bahis şu, aktif sporcuyum haftada en az 3 kez vücut geliştirme antremanı yapmama rağmen ne zaman bacak çalışsam ertesi güne hafif, 2.gününe aşırı ağrılarım oluyor çalıştığım bölgelerde.

spordan önce ısınma hareketi, sonrasında da soğuma hareketi yapmama rağmen. bu da her bacak çalışımda bir 5 gün ara vermemi sağlıyor.

bu ağrıları kısa ve uzun vadede nasıl geçirebilir/engel olurum?

 
spor sonrası içeceğine frambuaz ve tarçın gibi antiinflamatuar etkisi olan şeyler koymak işe yarıyormuş. ben faydasını gördüm, belki de placebo etkisidir gerçi bilemiycem.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (13.01.14 00:10:47) 
Spordan sonra maden suyuna aban hem terleme yoluyla kaybettiğin mineralleri geri alırsın hem de laktik asidozu maden suyunun icerdigi bikarbonatlar ile notralize edersin


  • warrior35  (13.01.14 00:24:00) 
@bagdf kardeş. sen sus zaten bana 13 liralık frambuaz masrafı yaptırdın :) senin o entry'ne göre alıyorum protein tozlarını hep zaten.

fakat o da fayda etmiyor. extra glutamin katıyorum ıh-ıh. ne zaman squat yapsam, bacak çalışsam oluyor bu ağrılar.

@o da olur. kendimi tabi ki zorlamam lazım. bu sporun doğasında bu var. ancak üst bölgede ağrı olur, normal yaşantını etkilemez hafif ağrılardır. tatlı bile gelir. alt kısım öyle değil ama hareketlerimi kısıtlıyor.
  • Gururbey  (13.01.14 00:24:48) 
demekki kapasitenin üstünde güzel bir şekilde zorluyorsun, iyidir bu.

ben her spordan sonra 15 dk sıcak-soğuk şok duşu alırım baya rahatlatır ve ağrıyı azaltır. bunun dışında potasyum, bol protein, glutamin ve buz tutmakta iyi gelir
  • GibsonRules  (13.01.14 00:39:10) 
@gibsonrules bugunku antremanda goz dolduran futbolcu'nun sözlükte yazığı protein tozu karışımını yapıyorum. hem muz (potasyum), hem süt + protein hem tarçın ve frambuaz hem de protein tozunun içindeki glutamin ve extra glutamini zaten her spor yaptığımda tüketiyorum. antremandan önce sıcak-soğuk bütün hareketleri yapıyorum. bir tek dediğin gibi buz tutmak kaldı.


  • Gururbey  (13.01.14 00:57:04) 
Bacak antrenmanlarını sıklaştırırsan azalır. Ama VG'nin olayı bu zaten. Haftada bir kası tüketecek, dinlenirken büyüyeceksin.


  • arnold schwarzeneger  (13.01.14 07:58:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.