[]

Uyku Düzenimi Değiştirmek İstiyorum Yardım?

Güne erken başlamayıp uyursam kendimi hep suçlu hisseden biriyim. Hayatı hep kaçırıyormuşum gibi geliyor. İşim de erken kalkmamı gerektirecek bir iş olmadığından yaymaya çok müsaitim. Ama artık hayatımı programlamam ve çalışma sistemi oturtmam gerekiyor.

Daha fazla okumam düzenli spor yapmam (evet çok pis gaza geldim) gerekiyor artık yeter. Şimdi şöyle mesela sabah sekizde kalksam harika olr onun içinde gece birde yatmam gerekecek sanırım. Sizce bu düzene nasıl ulaşırım ne yapıp ne yapmamam gerekir. Varsa önerisi olan lütfen yazsın?


 
Usta şimdi yat, sabah kalkınca geçiyor o gaz. 2015 gelince tekrar bir üstünden geçeriz konunun.


  • ozakman  (12.01.14 22:52:26) 
bir sabah erken kalk. onun akşamında zaten uykun gelir. ondan sonra o düzende devam et. ama mutlaka kalkacaksın.

hayvan gibi öten bir alarm kur ve onu odanın en uzak köşesine koy. mecburen susturmak için kalkman gereksin. ben böyle yapardım. ha tabi alarmı susturup geri yatağ girme.

spora başlama olayı çok iyi. zaten spor yaparsan uykunda düzene girer. bu arada sabah 8 de kalkıcaksan 11.30 da yat. daha ilk günden 7 saatlik uyku yetmez.
  • mahone  (12.01.14 22:53:02) 
finaller var ben daha yeni kalktım. haftaya işe devam edicem 2 güne kalmaz düzene girer. yani gerekirse bir gün uykusuz kal sonra gece 12 gibi yat sabah 7 de kalk, gün içinde uyuma 3 4 gün sonra düzene girer.


  • justinho26  (12.01.14 22:56:51) 
hiç bir zaman uykunu tam almış olarak uyanma, örneğin normalde 10 saat uyuyosan 8e indir bunu, zorla kendini uyanmak için.

bir süre sonra bi bakmışsın akşam 11 olunca koltukta düşüp düşüp bayılıyosun.

ama uykunu tam alır uyanırsan uykuya karşı direncin artar, geceleri de azıcık ilgini çeken bir şeyle karşılaştığın zaman hiç zorlanmadan, otomatik olarak sabahlarsın.
  • Mackinaw  (12.01.14 22:57:05) 
haftaiçi zaten işten dolayı 7:15 te kalkıyorum, haftasonları ise en geç 10:30 kalktım kalktım, kalkamadım evden bile çıkasım gelmiyor.

öncelikle sabah 8 de kalkarım gibi hayalci bir hedef değilde, 10 da kalkmaya çalış derim
  • joe dalton  (13.01.14 14:10:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.