[]

Ders çalışamıyorum

Nasıl açıklayacağımı bilmiyorum ama olmuyor işte. Üniversitede 2. senem, okuduğum üniversite falan da iyi bir üniversite bu arada. Yani kolay kazanılacak bir yer değil, kazandım bir mühendislik bölümünü bir şekilde. Ama hazırlığı zar zor geçtim, okulun sınavıyla geçemedim zaten başka bir sınav ile geçtim. Şimdi ilk dönem dersler kolay falan diye ilk başta sallamadım, finalde hallederim dedim. Ama ne bileyim olmuyor işte. Geçenlerde masamı ve odamı çok güzel topladım, güzel bir çalışma ortamım oldu ama ben yine çalışmıyorum. Kitabı açıyorum, biraz bakıyorum. Bir keşimeyi sözlükten bakmam gerekiyor. Sözlüğü açıyorum, sonra deftere bakıyorum ne yazmışım diye. Defteri okuyorum birkaç satır. Çayımı tazeliyorum, deftere mi çalışsam kitaba mı çalışsam diye düşünüyorum. Defter dediğim de fotokopiler bu arada. Kitap 1.000 (bin) sayfadan fazla oluyor genelde. Notlardan çalışmaya karar veriyorum. Ama bunları yaparken aklımdan başka bir sürü şey geçiyor. Kendi kendime konuşuyorum. Bazen bir kitabın sayfası yarım saatten fazla bir süre önümde açık olabiliyor (etkin olarak kitaptan çalıştığım zaman bile).

Haftalık planlar yapıyorum ama hiç uymuyorum. Ertelemeye başlıyorum. Mesela dün gece 2-3 saat çalışmak vardı kafamda. Ama içim sıkıldı aşırı derecede. Yatayım yarın çalışırım dedim. Bugün de önemli bir iş yapmamakla birlikte sadece 10 dakika verimli olarak çalıştım.

Çok zor geliyor bana çalışmak. Bazen istekli oluyorum ama birinin bir sözü bitiriyor bütün isteğimi. Çalışmam lazım, ama yapamıyorum. Neden böyle arkadaşlar :(

 
Yalnız değilsin. www.eksiduyuru.com Burada bahsedilen yolları dene bakalım işe yarayacak mı.


  • Cryptoricus  (12.01.14 21:53:10) 
Olur dostum normaldir. Bir çok üniversite öğrencisinde(ben de dahil) vardır bu isteksizlik. Projeler, ödevler hep son güne bırakılır, çalışma işi hep ertelenir sınavdan bi gün önce de sabahlanır. Bu kısır döngüyü yıkmak çok zordur ama bi yerden başlamak gerek. Sana tavsiyem kütüphaneye git. İnsan bi şekilde çalışıyor. Hatta bi arkadaşın da olursa daha iyi olur sıkılmazsın. Kolay gele...


  • living on the edge  (12.01.14 21:57:18) 
üni ilk iki yılım böyleydi benim de. ben nedenini biliyordum ama hayatımda düzene koymam gereken şeyler vardı, kendimle ilgili sorunlarım vardı vs ve bir türlü ders çalışamıyordum. tabi bölüme ilgi duymamam da etkili oldu. 3. sınıfım şimdi çok pişmanım. keşke zamanında zorlasaymışım kendimi.

bence planlar yapma o planlar yapılmaz zaten genelde. ama ileride rahat etmek için şimdi çalışmalısın. eninde sonunda çalışacaksın çünkü.
  • tuborg yesili  (12.01.14 21:58:51) 
bende hiç ders çalışamam hatta ilkokuldan beri hiç hatırlamıyorum ders çalıştığımı. şimdi üniversite üçteyim hıc calısmadım daha ders. her dönem kararlar alıp yapmıyorum. mesela haftaya final haftam ben çok rahatım nedense. başka sorunlar yüzünden odaklanamıyorum. Şu günler geçsin diye erteleyip duruyorum. işin garip tarafı bir şekilde tüm derslerden geçiyorum. hiç altan dersim yok. ama gelecek dönem çalışcam kesin. hedef koymanı öneriyorum ben öyle yapcam :( :) ama bipolar hastasıyım odaklanmak için çok ilaç kullandım ilk başta işe yaradı ama sonra bıraktım. son ihtimal doktora gidebilirsin.


  • mymissingstars  (12.01.14 22:58:40 ~ 22:59:34) 
Şimdi sana motivasyon veren ne varsa yapıyorsun (yemek olur müzik olur) sonra çalışma hızınla sayfa sayısını oranlıyosun, bakıyosun çok çıktı 235 saat mesela. Ulan diyosun yok o kadar değildir yav anasını ağlatırım iki günde...
sonra oturup çalışınca bi bakıyosun çok az yol gitmişsin gaza basmak lazım amk deyip zaman kaybını minimize etmenin yollarını arar oluyosun.

  • princess 0f suburbia  (12.01.14 23:05:56) 
Yalnız olmadığımı bilmek güzel, cevaplar için teşekkür ederim.


  • aguilas negras  (12.01.14 23:34:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.