[]

hukuk ödevi için yardım

hukuk 3. sınıf öğrencisiyim. medeni usul hukuku için ödev verildi. ödev şöyle: herhangi bir yargıtay kararı incelenip, o karara göre dava dilekçesi ve cevap dilekçesi yazılacak. avukatmışız gibi.

yardım istediğim konu şu: bi kere yargıtay kararlarının çoğuna ulaşamıyorum. adamlar hepsini paralı sistem yapmış galiba. kazancı vs. yargıtay'ın sitesinde de dava konusuna göre arama yapılamıyor sanırım. ulaşabileceğim yargıtay kararları lazım. ve örnek dava dilekçesi, cevap dilekçesi lazım bana. bunun için de internette siteler var ama ne kadar güvenilirdir onlar? bir hukukçu için yeterli mi o dilekçeler? ayrıca bu ödev için kolaylık sağlayabilecek her türlü bilgi işime yarar şu an.

hukukçular yardım ederse çok sevineceğim, özellikle avukatlar :)

 
Yargıtay kararlarını internetten bulamazsın muhtemelen. Benim tavsiyem git bir avukata , benim boyle boyle bir odevim var yardimci olur musunuz de. Benim arkadaş o sekil yapmisti ödevini. Adam vermiş buna kocaman bir dava dosyasi. Temyiz falan da içinde. Fikir olsun diye söylüyorum tabi..


  • sistem enkazı  (12.01.14 21:05:32) 
aklıma geldi o ama, birincisi onun için zamanım yok. ikincisi, hazır halde almak da istemiyorum önemli çünkü öğrenmek istiyorum dilekçe yazmayı. az zamanda güzel işler başarmam lazım şu an yani anlayacağın sadkj.


  • ucankurbaga  (12.01.14 21:26:51) 
www.kararara.com şu sitede işinize yarayacak bi karar bulursunuz.

www.turkhukuksitesi.com da da araştırma yapın.
  • nerdeyim ben  (12.01.14 21:54:57) 
  • eleutheiros  (12.01.14 21:57:14) 
okulunuz kütüphanesinin internet sitesine girin. muhtemel şöyle bir siteye kampüs dışı erişiminiz mümkündür: www.hukukturk.com ayrıca yine okulunuzun kütüphanesinden yargıtay içtihatlarının bulabileceğiniz kitaplar da vardır. bunun dışında eğer istanbul'daysanız istanbul barosunun kütüphanesinden de yararlanabilirsiniz. dilekçe için de yine medeni usul hukuku kitaplarının arkasında ve daha pek çok hukuk kitabında örnek dilekçeler var. bunlar basit dilekçelerdir tabii, siz daha gelişkin biçimde yazacaksınız. ama şekil-şemal vb. konusunda yol göstericidir. sonuçta hukukçusunuz siz, ömrünüz kitaplara bakarak geçecek.


  • microfiction  (12.01.14 23:49:39 ~ 23:50:21) 
@nerdeyim ben, bu site baya iyiymiş. teşekkür ederim.
@eleutheiros, buna da baktım, çok teşekkürler.
@microfiction, kampüs dışı erişim varmış ama başvuru yapıp beklemem gerekiyormuş. uzun iş yani. teşekkür ederim yine de öneri için.


bana kiralananın tahliyesi, maldaki ayıp, markanın hükümsüzlüğü konularında (bu konularda bilgim var o yüzden), ilk derece mahkemesine açılmış davanın yeni tarihli olduğu yargıtay kararları gerekiyor. bahsettiğiniz siteleri araştırdım fakat yargıtay kararlarının çoğunda ilk derece mahkemesine açılmış davalarda eski humk, eski borçlar kanunu uygulanmış. bunları yeni kanunda yapsam çok daha hoş olacak. yardım edebilen olursa çok teşekkür ederim şimdiden.
  • ucankurbaga  (13.01.14 14:03:35) 
türk patent enstitüsü'ne yapılan markanın hükümsüzlüğü talebinin reddine ilişkin bir yargıtay kararı buldum. iki davalıya karşı açılmış bir dava. iki davalı olunca dava dilekçesinde, davalı, adresi, davalı, adresi şeklinde alt alta mı yazıyoruz? bir de markanın hükümsüzlüğü talebine ilişkin örnek dava dilekçesi gönderebilecek avukat var mı acaba? çok yardıma ihtiyacım var şu an.


  • ucankurbaga  (14.01.14 19:27:47) 
iki davalı varsa
DAVALILAR:
1)birinci davalı
2)ikinci davalı
şeklinde yazıyorsunuz.
  • nerdeyim ben  (16.01.14 00:16:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.