[]

Mouse kıpraşıp duruyor

Yaklaşık yarım saattir, mouse Firefox açık ve aktif iken yanıp yanıp sönüyor. Kapatamıyorum da, 352456824 tane sayfa açık, hangisini kaybedersem bir daha bulabilirim, bir kısmı da bu akşam gerekecek, biliyorum. Ben mi gözlerimi kırpıyorum, mouse mı kıpraşıyor, gerçeklikten kopmak üzereyim. Bilgisayarı yeniden başlatmadan ya da en azından hangi sayfanın açık olduğunu bilerek bu işi en temiz nasıl çözerim? Bir de niye yanıp sönüyordur bu meret?

Google'da blinking, mlinking diye arattım. Kapatıp açın diyor.


 
f7 bas. caret browsing açılmış olabilir.


  • xenophobe  (12.01.14 18:07:09) 
Teşekkür ama geçmedi. Hoplayıpduru hala.


  • aychovsky  (12.01.14 18:08:41) 
öncelikle:
addons.mozilla.org

kurduktan sonra yeniden başlatması lazım firefox'u, ama hatırladığım kadarıyla aynı tabları tekrar açıyordu yeniden açıldığında. ordan bir session'u kaydedip sağlama alınız. (aynı tabları tekrar açtığından %100 emin olamadım henüz)

sonrası, mouseun bilgisayara girdiği usb kısmını bızıklamak, kabloyu çıkarıp, takmak, mouseun altında ışıklı deliğin içinde toz, kıl parçası var mı araştırmak, kulak çubuğu ya da bir peçetenin ucunu burmak vasıtasıyla oraya dalıdırıp çıkarmak olabilir...
  • loveinaflipbook  (12.01.14 18:09:06 ~ 18:09:51) 
evet yanlış okumuşum caret değilmiş. sayfaları yer imlerine atıp kapatıp aç istersen. sadece firefox'da mı yanıp sönüyo yoksa tümden mi onu anlamadım. tümden öyleyse mouse lazerin oraya toz pislik falan vardır ondan saçmalıyor olabilir.


  • xenophobe  (12.01.14 18:11:48) 
Mouse girişi ve donanımda bir sorun olduğunu sanmıyorum, çünkü sadece Firefox'ta kıpraşıyor. Excel, vb açık, onlarda bir şey yok. Hatta arada Excel'e geçip kafa dinlemeye başladım ama session manager her zaman gerek. Şimdi olmasa sonra gerek.


  • aychovsky  (12.01.14 18:13:03) 
Çirkin bir yöntem ama task managerdan force kill ederseniz firefox'u bir dahaki açılışlta "düngün kapatılmadım, restore ediyim mi eski açıkları" gibi sorması lazım.


  • tzum_tzum  (12.01.14 18:14:13) 
Çirkin mirkin, bu savaşta caiz bence. Öyle yapayım yoksa hipnotize oldum olacağım.


  • aychovsky  (12.01.14 18:15:33) 
bir sonraki açılışta force to kill metodunu kullanmanıza gerek yok. belki oturumu kurtaramayabilir. şu yöntemi kullanın:

Firefox açıkken Alt tuşuna basın, menü çubuğu görünecek.

Araçlar / Seçenekler.

Açılan pencerede ilk sekme olan genel sekmesine gelin.

"Firefox açıldığında" bölümünden son oturum ile ilgili olanı seçin.
  • himmet dayi  (13.01.14 17:03:49 ~ 17:04:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.