[]

matematik

selam, matematiği yapabilen arkadaşlar öncelikle size hayranım onu belirteyim. şimdi sizler rock n roll kardeşinize taktik verin çıldırmadan ben. nasıl yapıyorsunuz?




 
çarpım tablosunu ve dört işlemi bilmeden olmaz.


  • nax  (12.01.14 17:50:52) 
Temel sağlam olacak. Yani en basit konudan başlayacaksın. Ders anlatanı seveceksin, ders anlatan iyi anlatacak.


  • onexey  (12.01.14 17:51:23) 
ben de hayranım hepsine!

kafan hangi sınıfın matematikine basıyosa, o kadar geriye git. misal, ilkokul 4. sınıf matematikinin üzeri sana zor geliyosa, (hemen kızma beyav, du bi dakka!) ilkokul 4 kitaplarından alıştırma çözmeye başla. onnarı çöze çöze çöze çöze, ilerle.

bebek adımnarınnan, matematikteki ''tecrübe''ni arttır yani...
  • compadrito  (12.01.14 17:53:24) 
compadrito, kafa hiçbirine basmıyor. bir de böyle a sayısı, b sayısı diye sorular var ya onlara çok gıcığım, yeni küfürler üretiyorum :)


  • rock n roll  (12.01.14 17:56:44) 
sevecahsın! Sevmezsen olmaz.

Bulmaca gibi gelecah! Cok soru cozecahsın. Ondan suğra, çok soru cozunce bir suru soru tipini gormus olacahsın. Yapamadığın, yanlis yaptigin soruyu mutlaka öğrenecahsın! Gerekirse bi soruyla, 1 saat uğrasip cozecahsın!

Gozunde buyutmeyacahsın!

Ama sana ana kuralı soyluyorum: TEMELİN SAĞLAM OLACAH! :))
  • barbara herhalde barbara manken olan  (12.01.14 17:57:52) 
a sayısına ve b sayısına uyan değerler vererek çöz.


  • aychovsky  (12.01.14 17:58:39) 
gafa hiçbirine basmıyo diye gendini ketleme, gendini etiketleme!

emek verirsen, zaman harcarsan basar. gendini başkasınnan kıyaslama. varsın onunki 1 saatte bassın, seninki 10 saatte bassın. sen o 10 saatlik emeği vermeyi gafaya goyacan baştan!

sikindirik, sabun köpüğü TV dizilerine değil saatler, günner harcanıyo bu dünyada.

bilecen ki, yeterli emeği, yeterli zamanı harcarsan, bu iş olacak sonunda.

bunu nerden biliyom? çünkü beynin nası bi organ olduğunu aşşaaa yukarı tahmin ediyom.
bi gün bi bakarsın, bırak a'lı b'li sayıları annamayı, aychovsky kimin epsilonlu, tetalı sayıları tespik etmiş, elinde sallıyon!!!
  • compadrito  (12.01.14 18:06:19) 
Teşekkür tabii ama o derece değil. Ama çalışırken her zaman örnekle çalışmak güzel oluyor. Bir de çizgi roman gibi olanları var. Örneğin, cartoon guide to statistics diye bir kitap var, süper istatistik öğreniliyor. Bolca rakamlı örnek bulmak gerek konu ile ilgili.


  • aychovsky  (12.01.14 18:10:54) 
@compadrito,icine ne ka ti senin:)


  • safsafinaz  (12.01.14 18:25:59) 
Kacti?
Matemat8k ve sayilaf bana gore de degil.niye bilmiyorum.ben de hayranim sayisal kafalara.

  • safsafinaz  (12.01.14 18:27:33) 
hayran olunacak birşey yok.hiç birimiz anamızın karnından diferansiyel denklem çözerek çıkmıyoruz.sadece emek sarf ediyoruz bir de ben anlamıyorum yaaa diye sızlanmıyoruz.sizin önce ön yargılarınızdan kurtulmanız daha sonra çok çalışmanız şart


  • rakicandir  (12.01.14 18:30:06) 
safinazcım, telefondan duyuruya fazla takılma, köslerin bozulur maazallah.

içime kötü ruh kaçmış olabilü...

@rakican

ben de o iradeye ve verilen emeğe hayranım zaati!

chapeau!!!
  • compadrito  (12.01.14 18:32:11 ~ 18:34:26) 
öncelikle gözünde büyütme. babası mat. geo hocası olan istatistik mezunu biri olarak diyebilirim ki okulda gördüğün matematiği yapabilmek için vasat zeka yeterlidir.

vasat bir zekan varsa. duyuruyu açtığına göre başarma isteğin de varsa, matematiği yapabilmek için sağlam bir temel şart.

lise 2'ye gelip eşitliğin öteki tarafına sayıyı attığında işaretini tersine çeviremeyen adamlar çalıştırdım. x'i yalnız bırakamayan, eksiden eksiyi çıkaramayan...

eğer sen de onlardan biriysen biraz oturup temel şeylerle uraşacaksın. tek bilinmeyenli denklem, iki bilinmeyenli denklem ve özellikle de çarpanlara ayırmayı yalayıp yutacaksın. üslü ve köklü sayıları da hatim edeceksin.

sonrası tamamen çok soru çözmek ve vasat zeka.

bak geometri öyle değildir, onu da çok soru çözmeyle aşabilirsin ama biraz daha zeka gerektirebilir.

startı ver takıldığın yer olursa mesaj at. kolay gele...
  • oztrink  (12.01.14 18:47:54) 
ha haa, ben de senin durumundayım ama mühendisim aynı zamanda XD hatta doktoramı yapıyorum.

bir kere, öyle salağım ben, alığım ben, demek yok. matematik için zaman ayıracaksın cidden. ve tekrar ve tekrar. ailem matematik öğretmeni ve matematikçi dolu, buradan biliyorum. yalnız şu var: ezberleme. mantık çerçevesine oturtarak gitmeye çalış, o zaman konuları birbirine bağlaman daha rahat olur.

ha bir de, sakın ha sakın, bunlar gerçek hayatta ne işimize yarayacak? deme, örneğin, bir doktorun muhakkak trigonometri bilmesi gerekir, çünkü bazı ölçüm sonuçları -yanlış bilmiyorsam ekg sonuçları- trigonometri bilgisi olmadan, ezbere okunursa, hastanın hayatına mal olabilecek kadar çok detay içerdiği için, tahtalıköy'e tek gidiş bilet aldırtabiliyor hastaya. sen matematiği ne için istiyorsun, bilmiyorum, ama matematik bilmeyen insan zaten yaşayamaz, çünkü insan beyni matematiksel mantık üzerine kurulu zaten, o yüzden sen aslında zaten matematiği biliyorsun, önemli olan beynindeki matematiği ortaya çıkartman! (böyle de çok "sevgi içinde, kdv içinde." stayla konuştum ama, çalışıp da soru çözdükçe şu yaptığım geyiğe hak vereceksin ;) ha bir de panik yapmadan çalış, anlamıyorum diye kasma, sonra hiç olmuyor ben kendimden biliyorum. ama yapanların hepsi çok sağlam çalıştıkları için yapıyorlar, tecrübe ile sabittir.)
  • pasp  (12.01.14 19:49:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.