[]

2015'de Üniversite Sınavı Nasıl Olacak?

Bu sene yetişemedim ama seneye tekrar gireceğim sınava. YGS-LYS gibi mi olacak yoksa tek sınav mı? İnternette çoklu sınav olacağı bile yazıyor aslında. Her şey muallak değil mi?




 
15 ocak son gün değil mi başvuru için? nasıl yetişemedin?
seneye sistemin nasıl olacağı belli değil. deney tahtası gibi her şey.

  • nax  (12.01.14 12:52:52) 
Sanırım "sezonun başından beri düzenli ve yeterli ders çalışamadım" demek istemiş, yetişemedim derken.


  • grgn  (12.01.14 12:55:52) 
@grgn +1 @nax +1

Aynen öyle oldu. Gider parayı yatırırım ama olmaz yani bu sene için. 2015 için soruyorum,çünkü önümde bir buçuk sene var. Fakat işte deneme tahtası gibi.
  • birfincankahvedahaisteyenadam  (12.01.14 12:58:57) 
Tek sınav olmaz ondan yüzde yüz eminim.. Ortaöğretim dahil tüm sınavlar bölündü. Bir dönem bu sınavların kademeli olarak kaldırılacağı konuşuluyordu. Ama yakın bir tarihte oda mümkün değil...

Edit: "LYS'nin ise formatı değişecek. Üzerinde çalışılan ilk model, bu yıl SBS yerine ilk uygulaması yapılan temel eğitimden orta öğretime geçiş sınavı benzeri bir modeli öngörüyor. Yani lise son sınıf öğrencileri 2 ay aralıklarla 5 dersten sınava girecek ve öğrenci en yüksek notu aldığı sınavla üniversiteye başvurusunu yapabilecek. Konuşulan bir başka model ise lise hayatı boyunca öğrencilerin yıl sonunda sınavlara girmesi. Lise 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda merkezi sınavlara girecek öğrencilerin ders durumları da ölçülecek ve çıkan puana göre üniversite tercihi yapılabilecek. Sınavlarda testin yanı sıra kısa açık uçlu soruların sorulması da gündemde."

Biz mezunlara ne olacağı ise şuan belli değil sanırım...
  • synche  (12.01.14 13:57:58 ~ 14:02:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.