[]

sokak köpekleri vs. kafka

evimizin üç tarafı boş arsa, sokak köpekleri de buraya konuşlanmış durumda.(sanırım belediye yeni salmış bunları buraya bugüne kadar fitifiti yürüyoduk ilk defa bu sabah karşılaştık.)

bu sabah evden çıktık yürümek için, yolumuzu kestiler saldırdılar ben kaçmaya çalışırken şapşal oğlum beni üstlerine doğru çektikçe çekti. neyse güç bela kurtulduk bu sefer de dönerken yolumuzu kestiler. bunlar havladıkça benim kafka karşılık veriyor bu sefer daha çok hırslanıyorlar. zaten anahtarımı da unutmuşum kapıda kaldık, bir saate yakın hırlaştılar.
15e yakın köpek var. bunlar hep böyle saldıracak mı? ne yapılabilir ki? yürüyemiyoruz...

 
yeni atıldılarsa oraya bölgeye daha uyum sağlayamamışlardır, zaten genelde 15 köpeklik sürü halinde kalmaya devam edemezler yemek kaynakları sınırlı olduğundan 1 aya kalmaz hepsi yemek bulabilecekleri farklı sokaklara farklı mekanlara yayılır. şikayet etmeyin bence, benim gönlüm el vermez yani küpeli ve aşılılarsa şikayet etmeye. karşılaştığınızda yere bir avuç ucuz mama atarsanız onun derdine düşerler sizin köpeği umursamazlar sanıyorum, zaten 1 aya kalmaz 1 ya da 2 tanesi kalır onlar da mahalleye uyum sağlar sizin köpeği görmeye alışır.


  • alice practice  (12.01.14 12:14:14) 
şikayet edemem zaten, şikayet giderse uyutulurlar muhtemelen, dayanamam böyle bir şeye. mamayı deneyeyim de işe yaramazsa diye korkuyorum, oğlum bi kez daha böyle bir saldırı yaşarsa nasıl etkilenir bilmiyorum (daha önceki ailesi tarafından ormana atılmış ve oradaki köpekler tarafından paramparça edilmiş, şu an bile yüzünün ortasında. burnunda vs yara/dikiş izleri var zaten) aralarındaki erkeklik tartışmasıysa (bana öyle geldi) pek kabulleneceklerini sanmıyorum oğlumu ama.
korkuyorum bir şey olacak diye, ödüm kopuyor.

köpekkaçıran kullansam benim oğlanın tasmasını sıkıca tutup, olur mu? yoksa çok mu rahatsız eder kafka'yı da?
  • mutevazi  (12.01.14 12:21:50) 
kendi köpeğinizi sakinleştirmeniz gerekiyor öncelikle ve de köpeğinizi bununla beraber zor durumda bırakmamanız da gerekiyor, kucağınıza almayın örneğin. kayışını kısa tutun köpeğinizin ve yakınınızda tutun. köpeğinizden önce siz sakin olun; siz tedirgin olursanız, köpeği çekiştirirseniz, köpek tedirgin olup savunmaya geçecektir elbette. kendiniz sakinleşin, köpeğinizi sakinleştirin ve karşıdaki köpeklerin sizi tehdit algılamasını sağlayacak şeylerden kaçının. rahat olun, yavaşca yürüyün, esneyin, vesaire. köpeklere doğrudan bakmayın, tehdit etmiş olursunuz.

gene hırlamaları saldıracakları anlamına gelmez. caydırma girişimi büyük olasılıkla yaptıkları; saldıracak olurlar ise beden dillerinden anlarsınız zaten.

gene yolunuzu kestiklerinde haraç verir gibi ödüllendirmeyin elbette, ama sakinleşince mama verebilirsiniz. iyi ilişkilere yol açar.

kaçmaya kalkışmayın ve de. köpek onlar; hem ani hareketler ve koşmalarda karşıdaki köpekler için tehdit algısı yaratıyorsunuz, hem de köpeklerden kaçamazsınız isteseniz de hakeza köpekler ortalama saatte 28 ila 49 km hızla koşarlar, nasıl kaçacaksınız?

yeterince sakin olup, köpeğinizi sakinleştirip, aranızı iyi tutarsanız, ileride köpeğinizle sosyalleşebilirler bile.
  • kulkke  (12.01.14 12:23:40 ~ 12:42:52) 
köpeğim 40 kilo ve bir boğa gücünde, beni çektiği zaman otomatik olarak köpeklerin arasına giriyoruz. yani o durup beklese ben sakin bir şekilde dururum da, o ısrarla köpeklerin arasına çekiyor beni kendisiyle birlikte. ben çekiştirmedim köpeği yani o beni çekti ben karşı koydum sadece. yoksa köpeklerin arasına giriyorduk ki kavgaya kalkışırsa sonumuz hiç iyi olmazdı (obez ve hımbıl olmasına bakmadan rotta bile kafa tutan bi yaratık zaten kendisi)

kaçmak da şöyle, depar atmadım tabi ki kaçmak için:) bizim apartmanın hemen önündeydik zaten ve apartman girişine gelmiyorlar köpekler, oraya girmeye çalıştım.
  • mutevazi  (12.01.14 15:53:56) 
olabildiğince köpeği kontrol etmeniz gerekiyor madem ki. yani, tasmasını kısa tutun, olabildiğince durdurmaya çalışın ve köpeği olabildiğince sakinleştirin. yani elbette diğer köpeklerin arasına girer ise, karşı taraftakiler karşılık vermeye kalkışacaklardır. durmasını ve sakinleşmesini sağlamanız gerekiyor.


  • kulkke  (12.01.14 16:06:13) 
bu sabah kafka sözümü dinleyip durdu ve ben de köpeklerin derdini anladım. yeni yavrulamış bir dişi var, o bizimkinden ürküp uluyunca geliyormuş öbürleri. mümkün olduğunca onu korkutmadan geçtik eve...


  • mutevazi  (13.01.14 09:55:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.