[]

grip salgını

Hükümet mi ciddiye almıyor,yoksa biz mi büyütüyoruz bunu,çoğu kişi fena halde grip ve kolay kolay atlatalamıyorlar,yoksa toplu ölümlerin yol açtığı 1920lerin o salgınları geri mi geliyor yavaştan ?




 
hükümet ne yapıcak? sokağa çıkma yasağı mı? direk tedavisi olan bir hastalık değil, öldürücü de değil.


  • hohenheim of light  (12.01.14 11:52:13) 
normal grip salgınından bahsedilmiyor burda hohenheim. ana haber bültenlerinde dile getirilmeyen, yine domuz gribi tadında coşacak gibi görünen bir grip salgını var şu an ortalıkta.


  • vercingetorix  (12.01.14 11:54:56) 
Konuyla ilgili çok net bir haber vermiyorlar. Ölümlerin saklandığı söyleniyor.

3-5 yıl önceki Domuz Gribi için insanların "O kadar abarttık, bir şey de olmadı" dediğini duyuyorum ama zaten bir şey olmamasının sebebi büyük oranda olayı abartmamızdı. Kendimize aşırı dikkat ederek, dikkat etmediğimiz takdirde daha da büyüyecek gribi atlattığımızı düşünüyorum.

Gribin özelliği zaten kolay kolay atlatılamıyor olması. En az 10 gün direkt yatağa bağlaması. Bu toplu ölüm olacağı anlamına gelmez, 1920'Lerde doğru düzgün ilaç yoktu. Şimdi antibiyotik gribe etki etmez ama gribin tetikleyebileceği birtakım şeyleri engelleyebilir. Örneğin, bende kronik farenjiti tetikleyerek iyice sürüm sürüm sürünmemi sağlayabilir.

Grip virüsü sönümlenebilir, mutasyon geçirebilir ya da mutasyon geçirmeden yakmaya ve yıkmaya devam edebilir. Ölüm oranı da az bir hastalık değildir. İnsanlar soğuk algınlığı ve gribi karıştırıp "Eh işte, ateş çıkıyor" diye yorumlarlar; hatta her soğuk algınlığı olduklarında bile bile "grip oldum" derler ama grip ölümcüldür. Bunun bir kısmı bizim kontrolümüzde, panik yapmamak ama paranoyak davranmak biraz daha sönüm sürecine kaydırabilir hastalığı.

Bu tarz salgınların da bizi beklediği bir süreçteyiz. Yediğimiz doğal değil, yaşantımız doğal değil. Grip olmasa bile başka salgınların olması yakın gelecekte kaçınılmaz gibi.
  • aychovsky  (12.01.14 11:56:45 ~ 12:12:12) 
@hukumet ne yapacak diyen arkadas, saglik hizmeti verecek, onlem alacak, bilgilendirme yapacak, yonlendirme yapacak ki daha fazla yayilmasin. sen cok yanlis gelmissin.

@essoist, bir sey yapmadiklarindan eminsek sikinti var. ama benim verilen hizmetlerle ilgili bir bilgim yok. tek bildigim etrafta agir bir grip salgini oldugu ve tam atlatilamadigi.
  • f_d  (12.01.14 11:57:52) 
siz büyütüyorsunuz bence.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (12.01.14 11:58:21) 
Bir de şu var, domuz gribi sırasında hükümetin getirttiği çok sayıdaki aşı elinde patladı ve ilaç firmaları zarara uğradılar. Yine aynı şeyi yaşamamak için durumu sallamıyor olabilirler.

Aynı zamanda domuz gribi küreseldi, panik küresel olduğundan da bizi etkilemişti. Yoksa hükümet olayı ciddiye almayabilirdi de. Şu anda dünyaya dair bir haber almadık, hatta Türkiye'de bazı küçük illerde hastalık olmadığına dair haberler var. Bu yüzden de hükümet henüz ciddiye almıyor olabilir.

Dünyanın başka yerlerinde benzer hastalıklar var mı, bizden yayılan bir şey veya bize gelen bir şey var mı, buna bakmak gerek.
  • aychovsky  (12.01.14 12:15:06 ~ 12:17:21) 
Öehh. Siz büyütüyorsunuz tabii ki. İnsanlar hala gribin tam olarak ne olduğunu ve nasıl bulaştığını bilmediği için büyütüyor, saçma uygulamalar yapıyor.


  • grgn  (12.01.14 12:24:37) 
1) siz buyutuyorsunuz.
2) saglik bakani aciklama yapti zaten. salginin ne oldugunun, korunmak icin neler yapilmasi gerektigini, hastaliga yakalandiginda ne yapilmasi gerektigini soylediler. daha ne yapsinlar?

  • crucio  (12.01.14 12:54:37) 
evet büyütülüyor olabilir ancak bu kadar çok insan hasta olmuşken toplu taşıma araçları ya da çok insanın girip çıktığı yerler tıpkı domuz gribi zamanında olduğu gibi bir iki kere dezenfekte edilse hiç de fena olmaz gibi geliyor.


  • gudumlu anne terligi  (12.01.14 13:12:36) 
ille "açılın ben doktorum" dedirteceksiniz ameka. yok yanlış yere gelmişim e yok bilmem ne. önleyici sağlık hizmeti diye bahsettiğiniz şey zaten yapılıyor ama aileler aman çocuğum okuldan geri kalmasın diye okula yolluyor. çoğu okul griple ilgili gönderilen uyarıları okumadan çöpe atıyor.


  • hohenheim of light  (12.01.14 13:34:11) 
bir doktorun "hukumet grip salginina ne yapsin" dedigini de duyduk ya artik rahatiz. saglik hizmet ve politikalarimiz emin ellerdeymis.


  • f_d  (12.01.14 13:51:55) 
3-5 yıl önceki domuz gribi ilaç firmalarının kuyuya attığı bir taştı, 40 tane akıllı olarak da çıkartmaya çalıştık... onca haberi yapıldı, onca makale yazıldı bu kolpalık üzerine, görmediniz mi hiç...

3-5 sene önceki domuz gribinden ölen insan sayısı, gripten her sene ölen insan sayısından farksızdı... ama bir şişirildi, bir şişirildi... 1 ay sonra ortaya çıkıveren ve domuz gribine iyi geldiği söylenen o "tek ilaç" için millet birbirini ezdi... (adı neydi unuttum şimdi o ilacın)
  • appdata  (12.01.14 14:26:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.