[]

Oyun için diz üstü bilgisayar önerisi

Selamlar ,
Şuan acer aspire 5739G gibi çok eski bir teknoloji kullanıyorum.
Sık seyehat ettiğim için beni yıllarca götürdü bu makine ama bende artık dayz oynamak güncel oyunları takip ederek oynama imkanına sahip olmak istiyorum.

Ciddileşmek gerekirse ,
Beni bir kaç yıl götürebilecek , 2000-2500 lira arası , her türlü oyunu rahat rahat oynayabileceğim ve iş konusunda( işten kasıt office programları) sıkıntıya sokmayacak kadar fiziki durumu düzgün olan ve taşıma konusunda sıkıntı çıkartmayacak bir ürün önerebilir misiniz?

Kısacası , az sorun çıkartma ihtimalli , hafif , tasarımı güzel ve beni uzun süre götürecek bir ürün arıyorum. Tavsiye verirken nereden almam gerektiğini veya bekle bak şu çıkacak gibi şeyleri söylerseniz de çok sevinirim.

Teşekkürler.

Not:Fazla fazla film ve dizide izliyorum onu eklemeyi unutmuşum.

 
2000-2500 liraya alınabilecek hiçbir laptop,size her türlü oyunu 2-3 sene boyunca rahat rahat oynama imkanını vermez.

Fakat f/p olarak şunu önerebilirim : www.vatanbilgisayar.com

Edit: Bahsettiğim lenovo modeli yeni çıktı. Elektronik aletlerin ilk serileri genelde problemli olur,hatırlatayım dedim.

Edit 2: Bu modelin çift ekran kartı(slı)nı desteklediğini yeni farkediyorum. Diğer linktekilerle karşılaştırırken bunu da göz önünde bulundurursunuz.
  • birfincankahvedahaisteyenadam  (11.01.14 23:49:01 ~ 12.01.14 00:50:10) 
itiraz ediyorum 2000-2500 liraya alınacak çoğu laptop size 2-3 sene boyunca rahat rahat oyun oynama imkanı verir.

2010 yazında 1800 lira cıvarına hp dibi deli gibi ısınma sorunu olan bi laptop aldım, i7 4gb ram 1 gb ekran kartı 2.6-3.1(boosted) ghz işlemcili, hala oyunlarda zorlanmıyor. biraz ısınma problemi var ama ondan kaçış yok laptopta. en son tom clancy's black splinter cell oyununu yükledim sorunsuz oynuyorum.

öneri olarak ise, herhangi bir markanın 6gb+ ram 2gb+ ekran kartı ama kesinlikle i7 işlemcili bir bilgisayar işinizi görür. i3 kesinlikle işinizi karşılamaz, i5te ise donmalar daha olası çünkü. özellikle asus öneririm, baya ilerdeler çoğu anlamda.

www.bimeks.com.tr
www.bimeks.com.tr
www.bimeks.com.tr
www.bimeks.com.tr
www.bimeks.com.tr

büdüt: deli gibi her oyunu da açar bu pcler. oyunların requirement kısmına bakın bir zahmet, halihazırda 6gb ram isteyen oyunun sayısı bile azken bu özelliklerle oyun mu açamayacağız? abartmayın allasen.
  • megafon  (11.01.14 23:52:44 ~ 12.01.14 13:07:05) 
yukarıda verilen lenovo seni 10 yıl bile idare eder. artık oyun gereksinimleri her yıl gıdım gıdım ilerliyor, eskisi gibi değil.


  • hohenheim of light  (11.01.14 23:54:55 ~ 23:59:43) 
yukarıdaki lenovo'yu alırsan ekstra masraf yaparsın.

8 gb ssd ne la ? windows bile kurulmuyor. ya da başka bir amaç için koydular ben çok yanlış geldim.

ekran kartında ram'e bakmak gibi bir hata yapma sakın. ekran kartının ramine gelene kadar çok daha önemli şeyler var. tamamen aynıdır ekran kartları, sadece birisi 1 gb birisi 2 gb rame sahiptir tamam o zaman 40-50 kağıt ekstradan verilir belki. ama ram en en gereksiz kriter ekran kartında.

normal ram 6+ olsa yeter.

işlemci (en düşük modellerden olmamak kaydıyla) i7 veya üst kalite bir i5
  • zazazaraeta  (12.01.14 00:05:35) 
4 bin tlye bile laptop alsan 2-3 yıl götürmez. oyun için laptop almamak lazım

bu arada
birfincankahvedahaisteyenadam verdiği link çok daha mantıklı

Diğer bimeks linktekilerinin hiç biri şu zamanki oyunları bile full de açamaz.
  • ceycey e  (12.01.14 00:11:25) 
@birfincankahvedahaisteyenadam

ayni modeli kullaniyorum memnunum ama sli destekli olmayan seylerde whea uncorrectable error verebiliyor. driver updateini bekliyoruz. muhtemelen bundandir dendi.

ha bunun haricinde kasa biraz daha kaliteli olabilirdi. ama donanim güzel. ssd kismi sadece back up amacli novo tusuna ithafen. ileride komple ssdye gecilmeli diye düsünüyorum da hybrid seyi ne kadar gecirebilirim bilmiyorum.

yeni olmasinin dezavantaji var bu acidan.

dipnot: ben memnunum aletten simdi yanit atinca bakayim dedim update de gelmis 9 ocakta. kurdum bakalim bir daha o sorunla karsilacak miyim. kasasi da güzel olaydi 10 numara bilgisayardi.
  • wiillii  (12.01.14 00:26:16 ~ 02:36:53) 
Cevaplar için teşekkürler ,
Siz bu işin ustaları bu başlık altında güzel bir üründe hem fikir olsanız hepinize bira ısmarlarım valla.

Bu arada bütçemi biraz daha yukarı yükseltebilirim.
  • colorwithnotexist  (12.01.14 00:29:36) 
@wiillii

SSHD hiç kullanmadım. Kendi z580'imde dvd-rw'den kurtuldum. Laptopun kendi hard-diskini optik sürücüye, oluşan boşluğa da ssd'yi taktım. Aynı şeyi bu alette yaparsak slı olmayacak bu seferde :D
  • birfincankahvedahaisteyenadam  (12.01.14 00:32:25) 
oyun, dizi ve film için; www.vatanbilgisayar.com


  • pain of liberation  (12.01.14 00:38:11) 
bütün ekran kartları aynı demek çok saçma. asıl ekran kartında ram en son bakılacak şey. ikisi de 2 gb olup da birbirine kıyasla 2-3 kat daha iyi performans verebilir kartlar. 755m laptoplar için en iyi ekran kartlarından.

SSD hard diski kesinlikle olmalı demiyorsan fiyat ve donanım açısından direk al o lenovoyu sen. uzun zaman idare eder seni.

ben 2 yıl önce aldığım 1300 liralık laptopla bile günümüz oyunlarını çatpat oynayabiliyorum. 3-4 yıl idare etmez diyenlere bakma. 5 yıl rahat rahat kullanırsın. 5 yıldan sonra da en kral laptop bile mutlaka bi sorun çıkarıp çöpe gidiyor.
  • hohenheim of light  (12.01.14 01:03:11 ~ 01:19:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.