[]

yine facebook, yine hacklenme sorunsalı..

bir arkadaşımın hesabı ele geçirildi. kendisi öğretmen, anladığım kadarıyla eski bir öğrencisi yapmış bu işi. notların intikamı sanırsam..

arkadaş bu duruma çok sinir olmuş. yeni bir hesap açmıştı zaten. ama hacklenen hesabından geçen gün benim sayfama yorum yazıldı. başkalarının sayfalarına da saçma sapan şeyler yazılıyormuş. çok hakaret içeren şeyler değil, ama dalga geçen ifadeler var. arkadaşım da eski adresinin duvarına "sende azıcık emeğim bile varsa, şu saçmalığı kes" gibi bi şeyler yazmış. iki hesap arası karşılıklı mesajlaşma da vardır sanırım. orada "hesabı hacklediğini" açıkça yazmış mıdır bilmiyorum ama, profil resmi bir kuru kafa, etrafında da "hacklenmiştir" gibi ifadeler var. iletiye de geçen "bu adres elimde hahaha" gibi bi şey yazmış çocuk.

bu durumda, arkadaş facebook a şikayet yazsa kaale alınır mı? daha önce de hacklenme soruları vardı ama, ayrıca sormamın nedeni, kendisinin açıkça bunu iletisinde yazmasından. çok açıkça ifade ediyor yani çocuk. ama ben, kendi sayfama yazdığı şeyi sildim, listemden de çıkardım. ek ilgi olarak diyorum :)

noolcak şimdi?

 
atsın mail işte ilgilenirler yahu.

hatta belki şanslıysa bu duyuru'yu guru görür ve hemen halleder işi. lskgjhfşslgksdşlgkf
  • dambil  (08.05.09 22:02:02) 
guru ya özelden ulaş hayır işidir diye de belirt.


  • rentts1  (08.05.09 22:10:39) 
Çocuk email adresini değiştirmediyse şifresini tekrar belirleyip hesabını geri alabilmesi lazım. Eğer email adresini de değiştirmişse zaten yapacak birşey yok gerek de yok. Tüm tanıdıkları tekrar ekleyip diğer hesabı silmelerini istesin en temizi bu. Ya da cevap verirlerse facebook'a mesaj atsın. Eski kayıtlardan o hesap hangi IP lerden kullanılmış şimdiki hesabı hangi IP lerden kullanılmış bakarlar, zaten hacklenmiştir ibaresi de varsa silerler heralde o hesabı. Bir de bilgisayarında trojan var mı kontrol etsin ve zor bir şifre kullansın, ahmet1975 gibi şifre kullanıyorsa tez vazgeçsin.


  • ergecsenturk  (08.05.09 23:12:24) 
suraya bir baksin:
www.facebook.com

  • cench  (09.05.09 05:34:43) 
savcılıga versın savcılık buluyor dırek ve yapan kısı 3000 ytl para cezasına carptırılıyor yenı kanun bu


  • bugra222  (12.05.09 19:06:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.