[]

Akşam 9 elektrikli süpürgeyi çalıştırmak için geç bir saat mi?

Soru başlıkta. Başlarsam en az yarım saat falan sürecek. Komşularımızın çok küçük çocuğu ve bildiğim kadarıyla yaşlısı/hastası yok.

edit: final haftası gelen amansız temizlik isteği.


 
komşularına göre değişir.

şahsen ben üst / alt / yan komşularımı hesaba katıp bazen sırf ibneliğine gece 3'te son ses müzik açıyorum.

çünkü 7/24 çarşı'nın desibel rekorunu kırma denemeleri içindeler hepsi sağ olsunlar.

senin de öyleyse komşuların acıma, hatta evden çıkarken falan süpürgeyi açık bırak. su veren itfayenin hortumunu...
  • materyalist imam  (11.01.14 20:11:03) 
hoş olmaz


  • rock n roll  (11.01.14 20:12:26) 
Evet geç bir saat. Yazılı olmayan komşuluk kuralları gereği bu tarz sesler için son saat 20:00. Evde insan sesi için ise sınır, haftaiçi 23:00, haftasonu 00:00.

İnsan birden bu konularda hassaslaşıyor azizim :)
  • besili melek  (11.01.14 20:13:08) 
tamamen komşularına bağlı bu

eğer çok gürültü yapan insanlarsa otomatikmen senin de gürültü yapma hakkın oluyor ama bir kere olsun sesleri duyulmadıysa mağdur olurlar.

kendi açımdan konuşmam gerekirse, bazen gece 3de kedi kumunu devirdiği için 10 dakika süpürge çalıştırıyoruz, kimse de gelip kapıyı tıklatmıyor zira üsttekilerin 2 tane küçük çocuğu var.

bu arada gece 12ye kadar yasal olarak ses çıkarma hakkın var, kimse seni polise vs şikayet edemez yani.
  • Mackinaw  (11.01.14 20:14:20) 
ben dün gece 00.30'da çamaşır makinesi çalıştırdım. benimkisi eski, sıkarkan aynı zamanda sikiyor.

bişey olmaz bence.
  • [silinmiş]  (11.01.14 20:25:33) 
bence 9 geç bir saat değil, ki şu yaşıma kadar 11 farklı evde 2 farklı yurtta yaşadım, hiçbirinde sorun yaşamadım gece 12'ye kadar gürültü konusunda. çok rahatsız oluyorlarsa gelip söylesinler, diyelim gece gece bir şey kırıldı, cam içinde mi bırakacaksın ortalığı? o zaman ne olacak? çok saçma bir şey yani buna kızılması.

ayrıca, çamaşır makinesini akşam 10'dan sonra mı ne açması daha mantıklı, daha düşük elektrik ücreti geliyor çünkü. zaten benim tanıdığım insanların büyük çoğunluğu da gece çamaşır makinesini açıyor misal. evet, tanıdığım insanların büyük çoğunluğu.
  • pasp  (11.01.14 22:06:26) 
benim alt komsum her gece bir buçukta elektrik süpürgesi çalıştırıyor. 20 dk boyunca.

eğer üst komsum olsaydı bunu yapan çoktan polis gelmişti.
  • kedidir o kedi  (12.01.14 22:14:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.