[]

Hosting Maliyeti

ya yine sacmasapan bir ödev yapıyorum ve en acil tarafından, misal teknosa gibi bir web sitesinin hosting masraflarının ne kadar olabileceğine dair bilgiye ihtiyacım var. ama böyle bir yerde sağlam bir kaynağı olmalı bu bilginin, asıl problem o. "ahmet abiden duydum" yazmak imkansız yani. teşekkürler... teşekkürler...




 
anlık online, aylık ortalama online, trafik, db büyüklüğü, resimlerin büyüklüğü ile ilgili bilgin varsa herhangi kurumsal bir hosting firmasından fiyat alabilirsin. aksi halde her halükarda ahmet abiden duydum tadında bir bilgi olur.


  • emrag  (08.05.09 20:06:05) 
yüksek trafikli internet sitesi maliyeti sürekli sorulan soru.

bulabildiklerim şunlar.

turkiyede upload hızları çok düşük. siteyi ayakta tutan bu.
ciddi upload imkanı sunan metro ethernet midir nedir aylık 40 bin tl istiyor.
bu sadece upload için.

kısaca 40bin artı sitenin diğer tüm masrafları diyebiirsiniz.
diğer taraftan sıradan insana bu fiyatları çekiyorlarsa da -memleket halini biliriz- birileri aynı upload hızına çook daha ucuza ulaşmıştır. yoksa tüm yüksek trafikli sitelerimizin bu parayı aylık olarak verdiğini hiç sanmıyorum.
  • can see  (08.05.09 21:56:27) 
daha komplike ama tahmin ettiğim kadarıyla daha az ziyaretçiye (30 000 user maksimum hedefti) hizmet verecek bir proje için hazırladığımız teklifte aylık 6 000 ytl ortalama gider hesaplanmıştı. Bunun tasarımcı-programcı kısmı 4000-5000 gibi bişiydi. baya geçti üzerinden tam rakamı hatırlayamadım. ama işte 1000 lira filan kalan masraflar ve bunun büyük kısmı hosting bedeli.


  • darknum  (08.05.09 23:12:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.