[]

iri olmak( gözükmek) işe yarar mı ?

iri gözükmek günlük hayatta başımıza bela gelmesini veya kötü niyetli insanların hedefi haline gelmememizi sağlar mı ? ama irilik derken obez iriliğinden bahsetmiyorum. anlaşılmadıysa şöyle bir örnekle açıklayayım :

şimdi siz yolda yürüyorsunuz vücudunuzda zebellah gibi az ötenizde yürüyen cılız biri daha var. yakınlarda da olay çıkarmaya çalışan 2-3 lavuk var. bu durumda hedef o cılız kişi mi olur yoksa tamamen rastlantı sonucu mu belli olur ?


 
bunun muhakemesini aklı başında insan yapar. pek ses etmez.

ama sokaktakinin kafası gidikse hiçbir şekilde fark etmez. hatta seni biraz çekinik görsün daha fazla bakın çıkmaya çalışır.
  • raskolnikov2  (11.01.14 17:12:49) 
Tabiiki cılız kişi olur.

edit: şartlar vücut yapısı haricinde eşit durumda ise tabi. Yoksa cesaret, iyi dövüşmek gibi şeyler vücut yapısıyla alakalı değildir.
  • mountaincat  (11.01.14 17:13:46 ~ 17:14:45) 
bırak kötü niyetli insanları, serserileri sıradan insanların olduğu yerde, arkadaş grubunda falan bile tavırlar değişir fiziken güçlü gözüken insana karşı. abi çekerler hemen. insanoğlu böyle, aşırı şekilciyiz. varsa yoksa tip, fizik. hani medeniyiz falan diye geçiniyoruz ya. nah! hala ilkel dürtülerimizle şekillendiriyoruz bütün ilişkilerimizi. nasıl görünüyorsan osun.


  • juninho77  (11.01.14 17:39:52) 
eger kasli yapili herifse daha uzak durulur evet.

ama...
büyük herifin kavga ihtimalinden pek kacma ihtimali de yoktur. sadece fizigi bile "dayilanma" seklinde algilanabilir, maskulen bir tehdittir. yani durduk yere "erkekligini ciliza satasarak degil ortamdaki güclü bireyleri yenerek ispatlamaya calisan" agir abilerin odaginda olursunuz.

yani ufak tefek birebir karsilasmalarda cekinilen taraf iken kalabalikta grup catismalarinda odakta olursunuz. onu da bilin yani.
  • wiillii  (11.01.14 17:54:04) 
eğer o kaslı herif ben isem o cılıza saldırdıklarında müdahale edeceğim için beni bağlamayan bir soru sormuşsun. ayrıca iri gözükmek işe yaradığı gibi iri gözükmemek de işe yarar duruma göre. kas kütlesinde artış kişiyi aynı ağırlıktaki yağlı insana göre daha zayıf gösterir. yani iri olmak aslında vücudunu kullanmayı bilmeyenler için fos olmak anlamına da gelir. bir de, zayıf görünümlü biriyim ama göbeğimden aşağısı kalındır. bacaklar göt vs. beni ufak görüp saldıran bazı sinek siklet serserileri sağa sola fırlatıp şaşırtarak dövmüşlüğüm vakidir. sana şöyle söyleyim, 72+-2 kilo görünüyorum ama aslında 88 kiloyum. aradaki fark lavukların adımını yanlış atmasına sebep oluyor.

ha tabii senin derdin beladan uzak durmak tabii. o durumda alnına zülfikar dövmesi yaptırman ve kollarını jiletlemen de epey caydırıcı görünmeni sağlar. 45 kg olsan bile.
  • tek millet tek dil tek yuzuk  (11.01.14 18:39:54) 
normal şartlarda işe yarar da kafası uçmuş kişi için bir şey ifade etmez. tinercilerin öldürdüğü sat komandosu unutulacak gibi bir olay değil.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (11.01.14 19:14:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.