[]

Satranç ve tavla oynamak islamca haram mıdır?

Herkesin mübarek mevlid kandili şimdiden mübarek olsun..

Okul santranç takımındayım ama şu dini blog'da satranç ve tavla oynamak islamca haramdır, müslüman butür düşünmeye sevkeden, zihin açan küfür şeylerle vakit harcamaz...müslüman sadece atını yetiştirmesi ve ok atması doğru olur diyor...

eğer caiz değilse hemen okulun santranç takımından çıkmak istiyorum. görüşlerinizi bekliyorum..

şu blog sitesi;

hadincennete.blogspot.com

 
caiz değil, büyük günahlar arasında.


  • prezarlatif  (11.01.14 14:06:39) 
tavla bos adam oyunu da, satranc zihin gelistiren, disipline eden bir etkinlik. nasıl kötü bir sey olabilir ? onu diyenlerin amlarına koyayım ben.

ama sarhosken oynamak haram olabilir.
  • mftf  (11.01.14 14:09:03) 
Kızlı erkekli oynuyorsanız günah.


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (11.01.14 14:19:49) 
blog tutmak sevap mi simdi? anlamadim ne at var icinde ne ok?


  • wiillii  (11.01.14 14:20:48) 
osmanlının ilk halifesi satranç tutkunuymuş. blogspottan fetva verenlere çok takılmayın.


  • tescillimarka  (11.01.14 14:23:13) 
anlamadım, satranç takımından çıkıp AT yetiştirmeye mi başlayacaksın?


  • Cryptoricus  (11.01.14 14:31:33) 
hey gidi ya.

burda da at ve ok yok. mesela ben de kafirim, benim gibilerle falan muhatap oluyorsun. ne işin var lan bu sitede?

takımdan da çık burdan da bence.
  • ozzpwnz  (11.01.14 14:49:35) 
Biraz daha araştırırsan bu konuları adım atamaz hale gelirsin. Çok düşünme :)


  • kelepir  (11.01.14 14:55:34) 
saçma sapan şeyler yazıp blogda yayınlayarak insanları yanıltmak caiz değildir aslolan.


  • beter olun  (11.01.14 15:02:28) 
(bkz: #32439794)


  • emm  (11.01.14 15:03:23) 
eh be kardeşim sen de tam yerine soruyorsun. Ekşi sakinlerinin bulunduğu ortamda ne dini ne de siyasi sorular soracaksın. Dini konularda cevaplarını Allah'ın yazarlığını yaptığı Kuran i kerim de bulabilirsin. Bu konuda ayet bulunmadığına göre hadislere bakacaksın. Zarla ilgili direkt hadis olduğundan haram gibi görünür. Ancak hadisleri incelerken o zamanın şartlarına ve Kuran la çelişip çelişmemesine dikkat etmelisin. O zaman tavla yoktu ve zar atıp para kazanıyorlardı zira düşünürsen bunun yanlış bir şey olduğunu anlarsın allah akıl vermiş ki düşünelim diye. Tavlada haram olmayı gerektirecek durum yoktur ancak zarla ilgili direkt hadis bulunduğundan ve Kuran da çelişen ayet bulunmadığından durumu şaibelidir. Oynamamak daha iyi olsada oynarsan cehennemlik olmassın. Satranç ın da haramla uzaktan yakından alakası yoktur. Var diyen müslümanın düşünme yeteneğinin gelişmesini istemeyen gerici ve at gözlüklü insanın tekidir. Zira Büyük Yavuz sultan selim bu oyunda ustaydı vesselam.


  • jacobbbbb  (11.01.14 15:20:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.