[]

Athena ?

kelebekgaleri.hurriyet.com.tr

Abdest alırken fotoğrafını çekmişler. Baya olay oldu.

Öncelikle siz bu tarz huzuru dinde bulma olayına ne diyorsunuz? Bu şekildeki görmüş geçirmiş, her şeyi tatmış sigara içki karı kız vs. insaların çoğuna aynı şey oluyor. Bi noktadan sonra kendilerini boşlukta mı buluyorlar?

1 ay boyunca iş nedeniyle görüştüğüm birisi vardı. 40 yaşlarında baya sakallı. O da cerrahiler tarikatındandı. Sabahtan akşama kadar beraberdik ve gözlemlediğim kadarıyla hiç de öyle tamemen arınmış saf biri değildi. Gençliğinde baya içiyormuş falan onda sonra bırakmış ama çevredeki kızlara bakışı, hal ve hareketleri falan o kadar da düzgün değildi.

 
bir başkasının dini görüşü, bunu yaşayış şekli.. diğer insanların tartışabileceği bir şey değil.

görmüş geçirmiş biri namaz kılmamalı mı? namaz kılmak boşluk mu? görmüş geçirmiş kavramı?

sen sanırım şunu diyorsun. bir çok şey yaşadı denedi herşey bitti dine yöneldi.
ne zamandan beri namaz kıldığını biliyor musun? karı kız ilişkilerin dinle bir bağlantısı yok. onun karı kız ilişkini biliyor musun?

neyse. bir başkası üzerinden din muhabbeti hep saçma gelmiştir. herkes canı ne istiyorsa yapar.

çılgın hayat yaşayıp sonradan hacca giden insanlar bu düşünceye sevk ediyor ama öncesini bilemezsin.
  • disardayim  (11.01.14 13:35:10 ~ 13:35:30) 
gökhan özoğuz'u kişisel olarak tanımıyorum ki. yani o tarz bi görmüş geçirmişliği olduğunu nerden çıkardık bilmiyorum. adam rock müzik yapıyor ve dövmeleri var diye dini inancı olamayacak mı :) belki hep böyle yaşıyor. benim babamın da kimse namaz kıldığına inanmıyor mesela. belki benim de inançlı olduğmu sanıyolardır ama kendimi bildiğim yaştan beri dinsiz ve tanrısızım. görüntülere çok takılmamak lazım. lost'taki kate (evangeline lilly) için de evinde televizyon bile yokmuş eskiden derlerdi, günah olduğu için. uzun zaman hristiyan misyonerliği vs yapmış. doğruluğu beni ilgilendirmez.


  • nathanieltroy  (11.01.14 13:41:39) 
yıllar evvel athena patlarken benim gökhan'la yaşadığım kısa bir olay olmuştu. o zamanlar ne kadar iyi ve alçakgönüllü biri olduğunu görmüştüm. bence patladıktan sonra biraz ego yükseldi, şan şöhret uçtu vs..ama içerisinde hep o iyilik ve alçakgönüllülük olduğu için mevlana'yı tanıyınca birden aydınlanma oldu ve felsefeyle beraber ruhani bir hale döndü. kimseye zararı yok.


  • mayeskuel  (11.01.14 13:50:14 ~ 13:50:59) 
@disardayim

Ben burada, hiç tanımadığım, sokakta simit satan Ahmet efendinin veya senin hayatını, dünya görüşününü tartışmıyorum. Daha doğrusu ben tartışmıyorum.

Yani ortada kendi ellerimle yaptığım bir özel hayat ihlali yok.

Benim burada sorduğum 1998den beri müzik yapan, insanların dinledikleri, albümlerini satın aldıkları, bazı gençlerin idol olarak aldığı, bazılarının sevdiği veya sevmediği birisinin son durumu. Ortada alışılagelmişin dışında bir durum olduğu için "neden?" sorusu. Sadece buradaki insanların bu konudaki yorumunu merak ettim.

Görmüş geçirmiş birisi namaz kılmamalı diye bi söylemim olmadı. Anlatmak istediğim;

Bu şekilde hızlı bir hayat yaşayan kişiler neden sonunda dine yöneliyor? (Hızlı hayatı da açayım istiyorsan biraz. Ben kendisinin alkol kullanmadığını, tek gecelik sevgileri olmadğını sanmıyorum. Dipnot: Yargılamıyorum. Sadece söyledim..

Başkasının üzerinden din muhabbeti sana göre saçma olabilir. Keşke biraz da sen kendinden bahsedip bu konuda subjektif yorumunu yapsaydın.

Mesela daha önce bi arkadaşıma yeri gelince Din konusunda ne düşündüğünü sormuştum. "Ay benim arkadaşlarım yoga yapıyor. Onlara dedim ki yoga yapıcağııza gidin 2 rekat namaz kılın. Daha iyi" diye ne alaka olduğunu anlayamadığım düz bir cevap vermişti. Yüzüne de söylemiştim çok basit konuştun diye.

Evet çılgınça yaşayıp sonradan durulan dine yönelen insanlar bu düşünceye sev ediyor. Öncesi 3 aşağı 5 yukarı kestirilebiliyor. Ama zaten merak etmiyorum sorgulamıyorum da.

Tek merak ettiğim bu sürecin neden din ile sonuçladığı?

Kuzenim bir süredir bizde yaşıyor. İçki sigara içmez. 5 vakit namaz kılar. Kız arkadaşları da oluyor ara sıra. Bu çocuğa niye böyle bi söylem yöneltilmyor?

Yine ünlülerden başka bir örnek, Yunus Özyavuz diye bi rapçi. O da bi değişim yaşayanladan.


Örneğini verdiğim o adama da sorular sormuştum ama hiç tatmin edici cevap verememişti. Dogmatikti.
Bu adam diyordu ki " Ben Allah 'tan korkmasam, sonda ceza olmasa hırsızlık da yaparım tecavüz de ederim her şeyi yaparım" diyordu.
  • raskolnikov2  (11.01.14 13:58:34) 
burcu çetinkaya olayında da benim aklıma aynı şey gelmişti. insan bir an şaşırıyor sonra "herkesin kendi tercihi" diyip bırakıyorsun işin ucunu.
boşluğun öteki ucu da amy winehouse gibi olmak.

  • nax  (11.01.14 14:07:41) 
@nax

Evet, kastettiğim nokta bu.

O bahsettiğim rapçi örneğini yine vereyim. Ben bunu küçükken dinlerdim. Bir pesimistin gözyaşları isimli gerçekten başarılı bir albümü var hatta.

www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com

Böyle şarkıları olan hatta daha öncesi şöyle (www.youtube.com ) şarkıları olan adam şuna dönüştü : (Tabi sadece şarkı meselesi değil olay, bu arkadaş da biraz hızlıydı.

www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com

www.youtube.com

Şu tarz ilahiler yapmaya başladı : www.youtube.com
  • raskolnikov2  (11.01.14 14:18:40 ~ 14:20:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.