[]

Sütün üstü bozuk altı sağlam! acil içmem lazım!

torba şeklinde satılan sütler var. ambalaj içinde üçlü torbalar halinde.

bi tanesini açtım. kesif bir koku. torbanın üst kısımlarında da katı tortular oluşmuş.

sütün üst kısımlarını döktüm. tekrar kokladım. koku kalmamış. tadına da baktım. güzel.

sütün üstü bozuk altı sağlam yani. nasıl oluyor bu?

buzdolabının ısı ayarıyla ilgili bişey olabilir mi?

ya da sütün kimyasıyla mı ilgili?

nedir, ne değildir?

edit: bu durumda içebilir miyim bi de?

 
bozulup bozulmadığını anlamak için kaynatabilirsin. kaynatınca yoğurt gibi oluyorsa bozuktur.


  • patricia kitten  (11.01.14 05:07:14) 
anladığım kadarıyla henüz mikrop ürememiş, denatüre olan proteinler üste toplanmış. sen onları dökmüşsün. altta kalan kısım henüz denatüre olmamış ya da olduysa bile denatüre olan kısımının suda çözünen komponentlerini içeriyor. süt proteinleri normalde şu haldeyse "GGGGG" bunların uzaydaki üç boyutlu dizilimi bozulmuş böyle olmuşlar "_-_-_" yani amino asit zincirleri birbirleri üzerine katlanmaları kıvrımları bozulmuş. denatüre proteinler birbirine yapışmış ve su içerisindeki çözünürlükleri azalmış + yüzebilir hale gelmişler. biz denatüre olmamış "doğal" bi sütü içtiğimizde sindirim enzimlerimiz sütün üç boyutlu yapısını (G) bozmadan, (C) ve (r) ve benzeri parçalara ayrıştırır. yani "üç boyutlu konformasyon nasıl olsa midemizde de bozulmayacak mı caağnııım" diyemeyiz. misal olarak, normal sütteki proteinler denizaltı iken. denatüre sütteki o döktüğün kısım patlayan denizaltıların enkazındaki tahtalar ve diğer yüzen cisimler. biz süt içtiğimizde sindirim enzimlerimiz "denizaltılarının" motorunu ayrı söker, periskobunu ayrı söker, oksijen tanklarını ayrı söker ve bu şekilde emilimi gerçekleştirilir, kullanır.


"şahsen karşılığında 500 dolar teklif edilmemişse denatüre bir sütü içmem."

Nickelodeon Chemistry Anabilimdalı öğretim üyesi,
Yrd. Doç. Sünger Bob
  • vfgerty  (11.01.14 05:29:14 ~ 05:30:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.