[]

uydu alıcısı

öncelikle uydu alıcılarından pek anlamam, cehaletimiz affola. şimdi evde aşağıdaki uydudan var. bazı kanallar önceden çalışırken, şimdi sinyal yok demeye başladı. sinyal yok uyarısı verince bekliyoruz, bazen 1-2 dk içinde bazen de yarım saat içinde kanal çalışmaya başlıyor. önceki alıcıda da benzer problem vardı. fakat yan komşuda böyle bir sıkıntı yok, yani çanaklarla ilgili bir problem değil. neden kaynaklanmakta bu durum? peder sanırım pintilik yapıp ucuzundan alıyor alıcıların. şöyle kaliteli bişi alsak sorun kalkar mı? var mı önereceğiniz bir alıcı?


i.sanalpazar.com

 
bunlardan görmeyeli uzun zaman olmuştu :)

belli kanallarda oluşan bi problemse, ve komşu ile aynı çanağı kullanıyorsanız yapmanız gereken üç şey var; kendi uydunuza gelen bağlantıları kontrol edin, olmazsa LNB üzerindeki komşu ve sizin çıkışlarınızı bi değiştirin, ve güncel şebeke frekansı ile arama yapıldığına emin olun. şebeke frekansıyla arama yapmanız önemli. internette gerekli bilgiler vardır. eğer komşu ile ayrı çanakları kullanıyorsanız yine sorun çanağın ucundaki sinyal toplayan LNB yüzünden olabilir. deneme yapmak için çalıştığını bildiğiniz bi LNB'yi geçici olarak takabilirsiniz. hiçbiri olmazsa sorun cihazda demektir. muhtemelen yeni ve güzel bi cihaz almak uzun vadede daha yararlı olacaktır.
  • icim urperiyor  (11.01.14 00:15:48) 
teşekkürler, aynı çanağı kullanıyoruz. şimdi komşunun uydu alıcısını alıp bizim lnb'ye takıp deneyelim diyorsunuz. eğer çalışıyorsa problem cihazda de mi? lnb dediğimiz de bu kablo sanırım :)


  • guest9999  (11.01.14 00:28:33) 
bu cihazların geneli temassızlık sorunu yaşamakta,muhtemelen sizin problemde baglantıların kotu olması.bu tarz recever yerine şyle birşeyler daha iyi.www.teknosa.com


  • jamswety  (11.01.14 00:30:18) 
televizyon destekliyorsa az daha paraya kıyın, hdmi bağlantılı bir alıcı alın.
bendeki taktığım gibi duruyor, görüntü kalitesi de daha iyi.

  • yalnux  (11.01.14 02:05:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.